آنکتاد
کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل (UNCTAD: United Nations Conference on Trade and Development) که به اختصارآنکتاد نامیده میشود در سال 1964 میلادی با هدف یک پارچگی کشورهای در حال توسعه با اقتصاد جهانی تاسیس شد.
آنکتاد یک رکن فرعی مجمع عمومی سازمان ملل متحد است و برمبنای قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد بنا شدهاست. آنکتاد از ابتدای تاسیس فاقد شخصیت حقوقی بینالمللی بودهاست. انکتاد درتصمیمات خود درعرصه تجارت بینالملل و توسعه اقتصادی مفهوم حاکمیت اقتصادی را علاوه برحاکمیت سیاسی لحاظ نمود و اصل برابری، همکاری بینالمللی مبتنی برانصاف و وابستگی متقابل به نفع کشورهای در حال توسعه را مورد تاکید قراردادهاست.
آنکتاد در پی آزادی تجارت بینالمللی درچارچوب حمایت از کشورهای توسعه نیافته جهان، کاهش میزان ضررها و مساعدت برای توسعه اقتصادی آنها و غیره میباشد. به عبارت دیگر آنکتاد اتخاذ رفتار مساعد را ترجیحاً به نفع کشورهای توسعه نیافته جهت سوق دادن این گونه کشورها به سطحی متوازن و متعامل با کشورهای توسعه یافته، به عنوان یک قاعده و اصل میداند؛ لذا قالب فرمول رفتار مساعد، درموارد لزوم آزادی تجارت بینالمللی را نپذیرفتهاست، لکن درموارد مقتضی درراستای منافع کشورهای در حال توسعه، آزادی تجارت بینالمللی مورد قبول واقع شدهاست. آنکتاد محور مرکزی سازمان ملل متحد برای برخورد یکپارچه با تجارت و توسعه و مباحث مرتبط با حوزههای مالی، تکنولوژی و سرمایهگذاری و توسعه در کشورهای در حال توسعه و توسعه نیافتهاست.
آنکتاد از طریق جستجو و تجزیه و تحلیل رویهها و جمعآوری اطلاعات به دنبال ایجاد زمینه برای مشورت بین دولتها و تبادل تجربیات با هدف یکپارچهسازی عوامل توسعهاست. آنکتاد با سازمانهای دیگر برای رفع نیازهای کشورهای در حال توسعه همکاری دارد. دبیرخانه آنکتاد درانجام وظایفش همراه با دولتهای عضو و درتعامل با سازمانهای وابسته به سازمان ملل متحد و کمیتههای منطقهای همانند موسسات دولتی، سازمانهای غیردولتی و غیره کار میکند. آنکتاد درراستای تسهیل فرایند توسعه در کشورهای در حال توسعه فعالیتهای مختلفی را انجام دادهاست که یکی از آنها توجه به موضوع کارایی تجاری است. یکی از راهکارهای ارائه شده توسط آنکتاد در جهت افزایش کارایی تجاری کشورهای در حال توسعه برنامه نقطه تجاری است.
دربرنامه سال 1999، اهداف آنکتاد توسط اعضا برای کمک به راهاندازی و هماهنگ کردن نقاط تجاری درسراسر دنیا مجدداً مورد بررسی قرارگرفت. دراکتبر 1999 اعضای آنکتاد استراتژی جدیدی با دو جهتگیری اصلی برای فعالیتهای انکتاد با توجه به برنامههای نقاط تجاری ارائه نمودند:
1. توسعه دامنه وکیفیت خدمات فراهم شده به وسیلهٔ شبکه نقاط تجاری جهانGTPNet:Global Trade Point Network
2. توانمندسازی نقاط تجاری با نظر به بهبود پایداری نقاط تجاری و کاهش وابستگی آنها به منابع آنکتاد.
هیچ کتابی در لیست وجود ندارد.