سازماندهی
هر شرکتی نیازمند خدمات گروهی از افراد برای مراقبت از جنبههای مهم است. مدیریت یکسری اهداف را برای تحقق بخشی توسط پرسنل خود تنظیم میکند و از انرژی هر فرد برای رسیدن به اهداف سازمان استفاده میکند. وظیفه سازمان تنظیم، راهنمایی، هماهنگ سازی و کنترل تمام فعالیتهای سازمان است. این کار چارچوبی را فراهم میسازد که افراد در آن برای رسیدن به اهداف سازمان با هم همکاری میکنندکه شامل طراحی شغل، طراحی سازمان و آموزش کارکنان میشود. فرایند سازماندهی شامل موارد زیر میباشد:
- شناسایی کارقابل انجام
- طبقهبندی کارها
- انتصاب افراد برای انجام کارها
- سازماندهی آموزش
- تحویل اختیارات و تثبیت مسئولیتهای
- هماهنگی اختیارات و مسئولیتهای با انواع فعالیتها
هدایت
هدایت مربوط به انجام برنامههای دلخواه میباشد که شامل کارهای برنامهریزی شده وسازماندهی شده است که عملکرد مناسب را با هماهنگی و مشارکت زیر دستان، برای تحقق اهداف گروه تضمین میکند. هدایت درعمل همان مدیریت است. هدایت امکان تأثیرگذاری بر افراد در راستای دستیابی به اهداف سازمانی را فراهم میکند. به آن نیز رهبری گفته میشود. سرپرستان نیز در زمانیکه به زیردستان انگیزه و یا مشاوره منظم میدهند نقش هدایتگر را بازی میکنند. هدایت میتواند شامل فعالیتهای فرد به فرد سرپرست هم باشد.
کنترل
مفـهوم کنـترل، اطمـینـان از پیـروی و تطـبیـق عمـلکـردها با برنامهریزیهای انجام شده میباشد. کنترل جزء مهمی برای حصول اهداف سازمان میباشد. برنامهریزی بهتنهایی تضمینکننده بهمنظور اجرای سیاستها نمیباشد. کنترل فرایندی است که مدیریت راقادربه انجام سیاستهای خود میسازد و هرگاه عملی برخلاف برنامهریزی قبلی به پیش رود بلافاصله عمل اصلاحی بر روی آن انجام میگیرد. اگر برنامهریزی جزء اول فرایند مدیریتی باشد، شاید کنترل آخرین مرحله باشد. اگر برنامهریزی فرایندی آیندهنگر دارد، ماهیت کنترل گذشتهنگر میباشد. کنترل به عقب نگاه میکند. کنترل بدون برنامهریزی ممکن نیست و برنامهریزی بدون کنترل بیمعناست.
نظرات
مهارتهای اداره کردن