مدل تجاری فرانشیز به علت حاکمیت مدیریت یکپارچهای که دارد و پیاده سازی استانداردهای فنی و مدیریتی واحد و مهمتر از همه، امکان رصد دائمی فرآیندهای لازم برای انجام امور تجاری، میتواند به عنوان یکی از موثرترین شیوههای ارتقای شفافیت و پاسخگویی در حوزه خواربارفروشی باشد. اما با وجود اصلاحات انجام شده در این حوزه در راستای بهبود نظام توزیع کالا در کشور، هنوز عضویت واحدهای توزیع در شبکههای شکل گرفته با مشکلاتی روبرو است.
کتاب نقش الگوی تجاری فرانشیز در توسعه شبکه توزیع کالا به بررسی مسائل و مشکلات خردهفروشی سازمانیافته و غیر سازمانیافته پرداخته، الگوهای نظری در حوزه خردهفروشی و خواربارفروشی را برشمرده، تاریخچه تحولات خردهفروشی، تاریخچه تحولات خواربارفروشی و چشماندازهای آن، وضعیت نظام خواربارفروشی در ایران و مشکلات شبکه توضیع کالا در کشور را بررسی کرده و در کنار آن مدل تجاری فرانشیز و ابعاد حقوقی آن مورد بررسی قرار داده است.
در نهایت محتوای کلی قانون خاص فرانشیز که بتواند در آینده نظام حقوقی حاکم بر قراردادهای فرانشیز را در ایران شکل بدهد، در قالب موارد پیشنهادی معرفی کرده است و یک بسته سیاستی در راستای توسعه مدل تجاری فرانشیز در ایران ارائه کرده است.
نظرات
نقش الگوی تجاری فرانشیز در توسعه شبکه توزیع کالا