موجود
قیمت: 274,000 تومان

امروزه شاهد پیشرفت روز افزون هر چه بیشتر و بهتر تجارت و خدمات الکترونیک هستیم. افزایش فروش و خدمات آنلاین، آفلاین و همچنین رونق کسب‌وکارهای اینترنتی خود گواه بر این امر است. یکی از معیارهای بسیار با اهمیت در تجارت الکترونیکی، برآورده شدن نیاز مشتری و تسریع خدمات و تحویل سریع است. لذا موضوع لجستیک، به‌خصوص نگهداشت و توزیع محصولات فروشگاه‌ها یکی از مهم‌ترین امور در تجارت الکترونیکی به‌شمار می‌‌آید. در واقع یک مزیت رقابتی برای تجارت الکترونیکی تعادل بین قیمت مناسب محصول، خدمات مشتری و زمان تحویل است.

وظیفه اصلی لجستیک برنامه‌‌ریزی، اجرا و کنترل جریان‌‌های مستقیم و معکوس مواد، کالاها و اطلاعات مرتبط و ذخیره‌‌سازی آن‌ها به‌گونه‌‌ای کارا و اثربخش میان نقطه مبدأ و نقطه مصرف به‌منظور برآوردن الزامات مشتری است. فعالیت‌‌های مدیریت لجستیک نوعاً شامل مدیریت حمل‌‌ونقل ورودی و خروجی، مدیریت ناوگان حمل‌‌ونقل، انبارداری، جابجایی و توزیع کالا و مواد اجرای سفارش، طراحی شبکه لجستیک، مدیریت موجودی برنامه‌‌ریزی عرضه و تقاضا و مدیریت تأمین‌کنندگان خدمات لجستیک می‌‌شود. لجستیک به‌دنبال یکپارچه‌‌سازی تمامی فعالیت‌‌های در تمام سطوح استراتژیک، عملیاتی و تاکتیکی است. امروزه، به‌خاطر آنکه شرکت‌های زیادی، راه رسیدن به موفقیت را بهبود در زنجیره تأمین خود تلقی کرده‌‌اند، لجستیک به موضوعی قابل توجه برای مالکان و مدیران ارشد همانند مدیران حمل‌‌ونقل، تبدیل شده است. درواقع به یک معنا، می‌‌توان گفت که لجستیک الکترونیک، به یک سلاح رقابتی کلیدی تبدیل گشته است؛ اگر چه نباید فراموش کرد که لجستیک الکترونیک محدود به حمل‌‌ونقل و توزیع نیست، بلکه به‌طور وسیعی وارد حیطه مدیریت استراتژیک شده است.

امروزه با پیشرفت و توسعه فناوری اطلاعات، به‌ویژه اینترنت شاهد ایجاد بستری مناسب جهت افزایش کارایی در خدمات به مشتریان و صرفه‌جویی هزینه‌‌ها در زنجیره‌‌های تأمین هستیم. امروزه وب‌‌ها، بهبودهایی را در امر تدارکات و عملیات، به‌خصوص در رابطه با دسترسی موجودی و توزیع به موقع امکان‌پذیر می‌سازد. تمامی زنجیره تأمین، می‌بایستی کاملاً آشکار و شفاف باشد تا بتوان از آن طریق رضایت کامل مشتری را به‌دست آورد و به تمامی منافع لجستیک الکترونیک رسید. این امر مستلزم حرکت پایاپای اطلاعات، کالاها و خدمات است. در این صورت، مشتری می‌‌تواند اطلاعات کامل و به هنگام را از وضعیت محموله خود ازطریق اینترنت به‌دست آورد. تأمین‌کنندگان و توزیع‌کنندگان نیز می‌‌توانند در زمان کارمندان خود، که در گذشته صرف پاسخ به سؤالات درباره موقعیت سفارش می‌‌شد، صرفه‌جویی کنند. در واقع کاربرد فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی در زمینه تدارکات و اجرا می‌‌تواند منافع عظیمی را با کاهش هم‌زمان هزینه‌‌‌‌ها و افزایش رضایت‌مندی مشتریان به همراه داشته باشد. لذا با توجه به اینکه طبق برآوردها به‌طور متوسط سهم هزینه‌‌های لجستیک در قیمت تمام‌شده محصولات و خدمات در کشور بالای 20 است (بیشترین این هزینه‌‌ها مربوط به هزینه‌‌های حمل‌‌ونقل و سپس نگهداری است)، لذا با ایجاد و بهره‌‌گیری از زیرساخت‌‌های فناورانه در کشور و همچنین تغییرات اساسی در جنبه‌های فیزیکی در زنجیره تأمین، می‌‌توان موجب تسهیل در زنجیره تأمین کالا و خدمات و همچنین افزایش کارایی، سرعت و کاهش هزینه‌‌های آن شد.
تجارت الکترونیکی در چند سال اخیر رشد چشمگیری داشته است. طبق برآوردها، سهم جهانی تجارت الکترونیکی از فروش بخش خرده‌‌فروشی در سال 2021 حدود 19.6 درصد برآورد شده است، درحالی‌که این سهم در سال 2019 معادل 13.8 درصد بوده است. این امر نشانگر تأثیر شیوع کووید-19 بر سرعت بخشیدن به رشد تجارت الکترونیکی در جهان است. یکی از زیرساخت‌‌های مهم تجارت الکترونیکی، مسئله لجستیک است، چرا که حتی اگر معاملات به‌صورت الکترونیک انجام شود، در هر صورت محصولات فیزیکی باید با استفاده از وسایل حمل‌‌ونقل برای مشتریان ارسال شوند.
نقش صنعت لجستیک با پیشرفت‌‌های فناورانه در حال گسترش است و نیاز به آن دارد که زیرساخت‌‌های لازم، ارتباطات و غیره برای تحقق کامل آن مهیا گردد. بی تردید به‌کارگیری فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی در زمینه پشتیبانی و اجرا می‌‌تواند منافع زیادی را همراه با کاهش هم‌زمان هزینه‌‌ها و افزایش رضایت مشتریان، به‌همراه داشته باشد، ولی باید دانست که سرمایه‌‌گذاری بر روی زیرساخت‌‌های فناوری اطلاعات به تنهایی کافی نخواهد بود، بلکه ممکن است تغییرات اساسی در جنبه‌‌های فیزیکی زنجیره تأمین نیز ضروری باشد، تا منافع بالقوه لجستیک الکترونیک به‌طور کامل حاصل آید. به‌عنوان نمونه امروزه در بخش انبار و توزیع، می‌‌بایستی کنترل موجودی بر روی هر محموله و حتی هر کالا صورت گیرد. مراکز انبار و توزیع باید این انعطاف را داشته باشند که به درخواست‌‌های متنوع مشتریان توجه کنند. در این میان لجستیک الکترونیکی، استفاده از فناوری وب برای پشتیبانی از فرآیندهای حمل، نگهداری و انبارداری است، که موجب می‌‌شود مسیرهای توزیع، بهینه و به‌هنگام شوند.
این کتاب به دنبال شناخت وضع موجود لجستیک تجارت الکترونیکی، اعم از عملکرد تجارت الکترونیکی کشور، مروری بر ظرفیت‌‌های فعلی لجستیکی و مطالعه زیرساخت‌‌ها و خدمات لجستیکی مورد استفاده در تجارت الکترونیکی، مطالعه راهبردها، سیاست‌‌ها، برنامه‌‌ها و اقدامات دولت در خصوص حمایت از لجستیک در توسعه تجارت الکترونیکی است.
در دنیای مدرن کنونی، رقابت‌‌ها به اندازه‌‌ای افزایش یافته است که دیگر مدیریت به روش سنتی جواب‌گوی تمامی نیازهای سازمان نخواهد بود، چرا که شرکت‌‌ها، امروزه با ورود اینترنت که خود باعث افزایش کیفیت، سوددهی بیشتر و ارتباط بهتر بین اعضای زنجیره لجستیک شده است، به یک سیستم یکپارچه‌‌تر و هماهنگ‌‌تر نسبت به گذشته نیازمند هستند. امروزه استفاده از تجارت الکترونیکی در لجستیک باعث افزایش سرعت تحویل، کاهش هزینه‌‌‌‌ها، شفافیت اطلاعات و رصد موجودی در زنجیره شده است. اکثر کشورها امروز برای خود راهبردهایی در حوزه توسعه لجستیک (به‌‌خصوص با تأکید بر تجارت الکترونیکی) تعریف کرده‌‌اند و در واقع نقشه راه مشخصی برای خود ترسیم نموده‌‌اند که در مطالعات تطبیقی برای کشورهای منتخب این راهبردها آورده شده است.
برای سنجش عملکرد لجستیک کشورها، بانک جهانی شاخص عملکرد لجستیک را که یک شاخص چندبعدی است، تعریف کرده و از سال ۲۰۰۷ به‌صورت دوسالانه آن را اندازه‌‌گیری و پایش می‌‌کند. شاخص عملکرد لجستیک، معتبرترین شاخص بین‌‌المللی مرتبط با لجستیک تجاری است که در آن وضعیت لجستیک داخلی کشورها و نیز لجستیک کشورها در عرصه بین‌‌الملل در حوزه‌‌های حمل‌‌ونقل، انبارداری، یکپارچه‌‌سازی بارهای تجاری، امور گمرکی و تبادلات مرزی تا سیستم‌‌های توزیع بین‌‌المللی و درون کشوری مورد ارزیابی قرار می‌‌گیرد. این ارزیابی براساس شش زیرشاخص انجام می‌‌شود که عبارتند از:
کارایی فرآیندهای ترخیص کالا (سرعت، سادگی و قابل پیش‌‌بینی بودن تشریفات اداری، مثل فرآیندهای گمرکی)؛
کیفیت زیرساخت‌‌های تجاری و جابجایی (مثل: مبادی ورودی، راه‌‌آهن، جاده‌‌ها، فناوری اطلاعات)؛
سهولت ترتیب دادن حمل‌‌های بین‌‌المللی با قیمت رقابتی؛
شایستگی و کیفیت خدمات لجستیکی (متصدیان حمل‌‌ونقل، کارگزاران یا واسطه‌‌های گمرک)؛
توانایی در تعقیب و ردیابی کالاهای ارسالی؛
مناسب بودن زمان تحویل محموله‌‌ها به مشتری در زمان برنامه‌‌ریزی شده یا زمان مورد انتظار.
بر اساس گزارش شاخص عملکرد لجستیک 2023، متأسفانه ایران در این شاخص با نزول 59 پله‌‌ای به رتبه 123 از 139 کشور در دنیا دست یافته است که در مقایسه با رتبه 64 کشور در گزارش سال 2018 این شاخص با افت قابل ملاحظه‌‌ای روبه‌رو بوده است. لازم به ذکر است که رتبه‌‌های اعلامی در گزارش جدید این شاخص، به‌صورت رتبه‌‌های گروهی بوده و بر این اساس ایران به همراه چند کشور دیگر این رتبه گروهی را کسب‌ کرده است. این امر خود نشانگر اهمیت بیش از پیش توجه به رفع ناکارآمدی‌‌های لجستیکی کشور و کمک به ارتقاء کیفیت پشتیبانی این حوزه از تجارت الکترونیک است.
در این کتاب به مطالعات تطبیقی از پنج کشور برتر در زمینه لجستیک تجارت الکترونیکی، از جمله کشورهای کره جنوبی، ایالات متحده، چین، ژاپن و انگلستان پرداخته شده است که در زمینه لجستیک تجارت الکترونیکی جزو 10 کشور پیشتازند. از دلایل پیشرو بودن این کشورها در تجارت الکترونیکی، زیرساخت‌های مناسب و حمایت دولت از این نوع کسب‌‌وکارها است.
تجارت الکترونیکی یا خرید و فروش با استفاده از ابزارهای الکترونیکی و شبکه‌‌های کامپیوتری (از جمله اینترنت) صورت می‌‌گیرد و این روش از خرید امروزه مورد استقبال گسترده مصرف‌‌کنندگان در سراسر جهان واقع شده است. همین امر اهمیت عرضه خدمات با کیفیت و متمایز در قیمت‌های رقابتی را برای فعالان این حوزه ضروری ساخته است و آن‌ها باید مدیریت و پردازش سفارشات مشتریان را از طریق بهینه‌‌سازی عملیات انبار و حمل‌‌ونقل جهت ارسال به موقع کالاها به انجام برسانند. البته به‌دلیل تقاضای زیاد مصرف‌‌کنندگان و علاقه‌مندی تازه‌‌واردان به این حوزه، عموماً سطح رقابت در بخش تجارت الکترونیکی بالا است و حتی بسیاری از خرده‌‌فروشان و فعالان تجارت ‌الکترونیک موفق نیز به تنهایی قادر به حفظ موقعیت رقابتی خود نبوده‌‌اند و نیازمند ارتقاء عملکرد، به‌خصوص در حوزه لجستیک تجارت الکترونیکی هستند. مدیریت لجستیک در تجارت الکترونیکی می‌‌تواند به لحاظ بهبود در برنامه‌‌ریزی تقاضا، ارسال یا بازگشت کالاها، انبارداری و سایر امور تکرار شونده در مدیریت سفارشات مؤثر باشد. از این حیث مطالعه حاضر به تجربه کشور کره جنوبی در خصوص برنامه‌‌ریزی و بهره‌‌برداری از مراکز و خدمات لجستیک به بخش تجارت الکترونیکی پرداخته و علاوه بر ترسیم وضعیت موجود لجستیک تجارت الکترونیکی در کره جنوبی به بیان سیاست‌‌ها و راهکارهای دولت کره جنوبی در زمینه توسعه لجستیک تجارت الکترونیکی می‌پردازد.



نظرات تجربیات جهانی لجستیک تجارت الکترونیکی

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

مشخصات کتاب

نویسنده غلامرضا عینی سرکله
محمدرضا سعادت
میثم فخاریان
فائزه هدایت نظری
پریسا ابوالحسینی
الناز میاندوآبچی
مترجم
ناشر شرکت چاپ و نشر بازرگانی
تعداد صفحات 198 صفحه
دسته بندی تازه های نشر
تاریخ انتشار 1403
شابک 9786223741043
قیمت 274,000 تومان
زبان فارسی

فهرست مطالب

فهرست مطالب


سخن رئیس موسسه          5

پیشگفتار          7

فصل اول: مقدمه‌ای بر لجستیک و تجارت الکترونیک          9

فصل دوم: تجربیات کشور کره جنوبی در لجستیک تجارت الکترونیکی          15
2-1- مقدمه          15
2-2- وضعیت تجارت الکترونیکی در کره جنوبی          16
2-3- وضعیت زیرساخت تجارت الکترونیکی در کره جنوبی          19
2-4- لجستیک تجارت الکترونیکی فرامرزی کره جنوبی          34
2-5- مدرن‌‌سازی لجستیک تجارت الکترونیکی کره جنوبی          38
2-6- چالش‌‌های لجستیک تجارت الکترونیکی کره جنوبی          44
2-7- سیاست‌‌گذاری در زمینه لجستیک تجارت الکترونیکی کره جنوبی           48
2-8- سیاست‌‌های دولت کره جنوبی در حوزه تجارت الکترونیکی و لجستیک          50
2-9- مسائل و موانع توسعه لجستیکی کره: لجستیک تجارت الکترونیکی           55

فصل سوم: تجربیات کشور ایالات متحده آمریکا در لجستیک تجارت الکترونیکی          57
3-1- مقدمه          57
3-2- تجارت الکترونیکی در ایالات متحده به روایت آمار          58
3-3- هزینه‌‌‌‌های لجستیک تجارت الکترونیکی ایالات متحده: بین سال‌‌های 2017 تا 2020           64
3-4- تأثیرات تجارت الکترونیکی و لجستیک آن بر حوزه‌‌های مختلف در ایالات متحده           66
3-5- مدل‌های جدید در لجستیک الکترونیک در ایالات متحده          72
3-6- چالش‌‌های پیش رو در تجارت الکترونیکی و لجستیک آن در ایالات متحده          76

فصل چهارم: تجربیات کشور چین  در لجستیک تجارت الکترونیکی          93
4-1- مقدمه          93
4-2- وضعیت تجارت الکترونیکی در چین          94
4-3- وضعیت صنعت لجستیک در چین          108
4-4- وضعیت زیرساخت‌‌های لجستیکی در چین          118
4-5- لجستیک چین در همه‌‌گیری کووید-19          121
4-6- لجستیک تجارت الکترونیک در چین          125

فصل پنجم: تجربیات کشور ژاپن در لجستیک تجارت الکترونیکی          143
5-1- مقدمه           143
5-2- وضعیت تجارت الکترونیکی در ژاپن          144
5-3- وضعیت بخش لجستیک در ژاپن          146
5-4- لجستیک تجارت الکترونیکی در ژاپن          148

فصل ششم: تجربیات کشور انگلستان در لجستیک تجارت الکترونیکی          161
6-1- مقدمه          161
6-2- چشم‌‌انداز، اهداف و راهبردهای توسعه لجستیک انگلستان (چارچوب سیاست برنامه‌‌ریزی ملی انگلستان)          163
6-3- راهبردهای تجارت الکترونیکی و لجستیک          165
6-4- معیارهای رشد لجستیک انگلستان          170
6-5- بررسی چشم‌‌انداز انگلستان در حوزه تجارت الکترونیکی و لجستیک           173
6-6- اهداف کلان در بخش زیرساخت (زیرساخت دیجیتال و حمل‌‌ونقل)          176
6-7- مسائل و موانع توسعه لجستیکی: لجستیک تجارت الکترونیکی           179

فصل هفتم: جمع‌‌بندی راهکارهای کشورهای منتخب در زمینه لجستیک تجارت الکترونیکی          185
7-1- راهکارهای کشور ژاپن          185
7-2- راهکارهای کشور چین          187

منابع و مراجع         
193

سخن مولف

پیشگفتار

امروزه موضوع لجستیک و نقش آن در تجارت الکترونیکی بر کسی پوشیده نیست. فعالیت‌‌هایی مانند، تأمین و تهیه کالا و خدمات، انبارداری و ذخیره‌سازی، جابجایی کالا، اجرای سفارشات و برنامه‌ریزی عرضه و تقاضا در تجربیات الکترونیکی نقش به‌سزایی دارند که موضوعات اصلی لجستکی است. بدیهی است که تحت این مدیریت فعالیت‌‌های لجستیک می‌‌بایست بـه همـاهنگی و یکپارچگی با سایر فعالیت‌‌ها، اعم از بازاریابی، فروش، ساخت و تولید، مالی و فناوری اطلاعات دست یابند. امروزه اینترنت توانسته است بستری را درجهت صرفه‌جویی‌‌های عمده در هزینه‌‌های لجستیکی و نیز افزایش کارآیی خدمات مشتریان فراهم آورد. لجستیک الکترونیکی عمدتاً در راستای اهداف شرکت‌‌هایی است که خواهان استفاده از تجارت الکترونیک در بهبود سیستم خود هستند. لجستیک الکترونیکی، مجموعه اقداماتی است که روی شبکه اینترنت صورت گرفته و کارخانجات پراکنده، کامیون‌‌ها، کشتی‌‌ها، انبارها و کاربران نهایی را در زمان به هنگام، به یکدیگر مرتبط می‌سازد. مجموعه اقدامات زنجیره تأمین، تمایل به پراکندگی در قسمت‌های مختلف شرکت دارند و لجستیک الکترونیکی بر روی یکپارچگی عملکردهای متعدد شرکت، پافشاری می‌کند.
لجستیک الکترونیکی، سازمان‌‌ها را قادر ساخته است که با جمع‌آوری اطلاعات و پالایش آن تصویر بزرگ و دید وسیعی از شرکت را به دست آورند. از این رو، مدیریت کلیه زنجیره تأمین به‌صورت الکترونیکی امکان‌پذیر بوده و سیستم لجستیکی، اقدام به تولید اطلاعاتی می‌کند که به‌عنوان بازخور به دیگر بخش‌‌های سازمان جهت اتخاذ تصمیمات استراتژیک و تاکتیکی، منتقل می‌شود. امروزه اینترنت، زمینه‌ای را برای دستیابی هرچه بیشتر به اطلاعات صحیح عرضه و تقاضا فراهم آورده است. به‌طور خلاصه، لجستیک الکترونیکی، شالوده‌ای را پی‌ریزی می‌کند که با شفافیت به هنگام، ارتباطات بدون مرز و راه‌حل‌‌های مشترک در زنجیره تأمین، موجب بهبود فرایندهای یک شرکت می‌شود و نهایتاً ما را در پیاده‌سازی زنجیره تأمین الکتروینیکی یاری می‌‌کند.
در این کتاب، موضوع لجستیک تجارت الکترونیکی در پنج کشور منتخب مورد تحلیل و بررسی قرار گرفته است و راهکارهای منتخب از این کشورهای منتخب ارائه شده است.


© Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت : نونگار پردازش

سبد خرید 0
مقایسه
0
فهرست مقایسه خالی است