موجود

مستندسازی فرآیندها و بهبود کیفیت خدمات

نویسنده: مریم مالکی

.

تعداد
قیمت: 14,500 تومان

دو جمله زیر از بهترین نقل‌قول‌ها در زمینه یادگیری است:
کم‌رنگ‌ترین جوهرها از قوی‌ترین ذهن‌ها ماندگارتر است.
اگر می‌خواهی چیزی را کاملا یاد بگیری و ملکه ذهن خود سازی، آن‌ را بنویس.
ذهن ما پس از این‌که مطلبی را می‌نویسیم، آن را بهتر به خاطر می‌سپارد چرا که توان بصری و تجسمی با قوه تفکر ما مرتبط شده و حافظه ناخودآگاه و خودآگاه ما با موضوع درگیر می‌شود. به همین علت، تمام توان ذهن معطوف به موضوع می‌شود و آن مطلب تا مدت‌های طولانی در سیناپس‌های عمق ذهن ما جا خوش می‌کند.
همین اتفاق در حوزه یادگیری سازمانی و مدیریت دانش نیز صادق است و سازمان‌هایی که دانش و تجربیات خود را مستندسازی کنند، فرایند یادگیری سازمانی را با موفقیت بیشتری طی می‌کنند.
امروزه مدیریت دانش و خبرگی سازمان یکی از ارکان بسیار مهم رشد و توسعه سازمان‌ها به شمار می‌رود چرا که هزینه‌های اضافی شناخت فرایندها و روال‌ها را از بین می‌برد و هزینه آموزش پرسنل جدید و دستیابی به فرمول‌های موفقیت در چرخه‌های تکراری را کاهش می‌دهد. از سوی دیگر، اولین قدم در ثبت دانش سازمانی، مستندسازی است. چرا که ثبت مستند تجربیات و درس‌های آموخته سازمان از پروژه‌ها و فعالیت‌ها بیشترین نقش را در مدیریت دانش سازمان ایفا می‌کند.
مستندسازی علاوه بر این در حوزه بهبود مستمر کیفیت نیز موثر است چرا که استانداردهای رفتاری و شیوه‌های جاری فرایندهای سازمانی که به صورت صحیح کار می‌کنند و لازم است با تکرارپذیری آن‌ها به بهبود مستمر برسیم را تنها می‌توان در مستندات ذخیره شده سازمان نگهداری کرد.
مستندسازی در جهان و حتی در ایران سابقه طولانی دارد. در طول سال‌های گذشته در کشور ما مستندسازی به عنوان ابزاری کارآمد در پیاده‌‌سازی و نگهداری سیستم‌‌های مدیریت کیفیت، استفاده شده و همیشه به عنوان قدمی اساسی برای بهبود سیستم‌‌ها و روش‌ها از سوی سازمان ‌های معتبر جهانی همانند ایزو، مورد تاکید قرار گرفته است.
کتاب «مستند سازی فرایندها و بهبود کیفیت خدمات» منبعی عالی برای فراگیری اصول و مبانی مستندسازی و همچنین اصول پیاده‌سازی بهبود کیفیت فرایندها در ارائه خدمات محسوب می‌شود، به این شکل که مدل‌های مختلف و شیوه‌های متنوع اجرای مستندسازی و بهبود کیفیت را معرفی کرده و استانداردهای مربوطه و راهکارهای عملیاتی در محیط واقعی را نیز با ذکر مثال ارائه داده است.
مطالعه این کتاب را به دانشجویان، اساتید، مدیران دولتی و غیر دولتی و هر فرد دیگری که در حوزه مدیریت دانش، مدیریت کیفیت، بهبود مستمر، تعالی سازمانی و ... فعالیت دارد، پیشنهاد می‌کنیم.

نظرات مستندسازی فرآیندها و بهبود کیفیت خدمات

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

مشخصات کتاب

نویسنده مریم مالکی
مترجم
ناشر شرکت چاپ و نشر بازرگانی
تعداد صفحات 110 صفحه
دسته بندی خدمات
تاریخ انتشار 1397
شابک 97896446
قیمت 14,500 تومان
زبان persian

فهرست مطالب

پیشگفتار         فصل اول: مفاهیم ، اصطلاحات واهمیت موضوع   _x000D_ _x000D_ مقدمه_x000D_ تعاریف اصطلاحات و واژه ها_x000D_ اهمیت مستند سازی فرایند ها و بهبود کیفیت خدمات        _x000D_ _x000D_ فصل دوم: کیفیت خدمات        _x000D_ _x000D_ کیفیت خدمات در بخش دولتی_x000D_ مفهوم خدمات_x000D_ طبقهبندی آمیخته خدمت_x000D_ ویژگیهای خدمات_x000D_ آمیخته بازاریابی خدمات_x000D_ مثلث بازاریابی خدمات_x000D_ تمایز رقابتی در موسسات و سازمانهای خدماتی_x000D_ کیفیت خدمات_x000D_ _x000D_ 8.1. سنجش کیفیت خدمات    _x000D_ _x000D_ عوامل موثر بر انتظارات مشتری_x000D_ مدلهای کیفیت خدمات_x000D_ 1. مدل گاروین_x000D_ 2. مدل سروکوال_x000D_ 3. مدل گرنروس_x000D_ 4. مدل لهتینن و لهتینن_x000D_ 5. مدل جانستون_x000D_ 6. مدل شبکه عملکرد/ اهمیت_x000D_ 7. سایر مدلهای سنجش کیفیت خدمات خاص بخش عمومی_x000D_ علل بالقوۀ نقصان کیفیت خدمات_x000D_ _x000D_ فصل سوم: مستند سازی  روش های انجام کار    _x000D_ _x000D_ مستندسازی فرآیندها_x000D_ مفهوم مستندسازی_x000D_ تعاریف مستندسازی_x000D_ ضرورت مستندسازی_x000D_ اهداف مستندسازی_x000D_ رویکردهای اصلی مستندسازی_x000D_ کارکردهای مستندسازی_x000D_ الزامات مستندسازی_x000D_ فرآیند مستندسازی_x000D_ چالشها و فرصتها ناشی از مستندسازی_x000D_ مفاهیم مرتبط با مستندسازی فرآیندها_x000D_ 1. مدیریت دانش_x000D_ 2. یادگیری سازمانی_x000D_ ابزارهای مستندسازی_x000D_ طبقهبندی مستندات_x000D_ جایگاه مستندسازی در فرآیندهای سازمانی_x000D_ چند نمونه از تحقیقات انجام شده در زمینۀ مستندسازی روشهای انجام کار برای مطالعه بیشتر_x000D_ _x000D_ فهرست منابع فارسی    _x000D_ فهرست منابع لاتین     

سخن مولف

 امروزه سازمان­های دولتی کشورمان ایران با مشکلات عدیده­ای نظیر عدم­هماهنگی، فقدان یکپارچگی امور و زمان طولانی غیرقابل قبول در انجام کارها مواجهند که تاثیر آنها بر کیفیت خدمات ارائه شده و رضایت مشتریان کاملا محسوس است. از مهمترین علل این مشکلات می­توان به حاکم بودن نگرش وظیفه­ای در اکثر سازمان­ها از بدو تاسیس تاکنون اشاره نمود که عدم توجه به شناسایی و بهبود کیفیت خدمات در   سال­های اخیر این مشکلات را تشدید کرده و ضرورت بازنگری در فرآیندهای خدمت­رسانی را بیش از پیش نمایان کرده است. در واقع، عمده تفاوت میان کیفیت ارائۀ خدمات در بخش دولتی و خصوصی، ناشی از آنست که در بخش دولتی، کیفیت فرآیندهای خدمت­رسانی چندان حساس نبوده و این بخش، خود را ملزم به پاسخگویی نمی­داند. در مقابل، بخش خصوصی به عنوان ارائه­دهندۀ خدمت همواره نگران است که مبادا با مشتری به توافق نرسد و یا مشتری به علت عدم رضایت برای دریافت مجدد خدمات در نوبت­های آتی مراجعه نکند.
_x000D_
بهبود مستمر فرآیندهای کاری یا روش­های انجام کار، از اولویت­های مدیریت کیفیت جامع می­باشد. زیرا کیفیت حالتی ایستا نداشته و هدفی دائم­التغییر می­باشد که بر اساس نیازهای ارباب­رجوعان شکل­های مختلفی به خود می­گیرد. در نتیجه، بهبود مستمر فرآیندهای که از پیامدهای محرز مستندسازی فرآیندها بوده، به لحاظ نظری می­تواند منجر به ارتقای کیفیت خدمات گردد. از سویی دیگر، الزام سازمان­ها بر اینکه در صورت عدم وجود یا دسترسی به استانداردهای برون­سازمانی، می­بایست به تدوین استانداردهای سازمانی، از جمله؛ استانداردهای کنترل اپراتوری، کنترل کیفیت حین فرآیندها و غیره، اقدام نمایند (الوانی و ریاحی، 1383: 60)، ضرورت مستندسازی فرآیندهای سازمانی بیش از پیش مشخص می­نماید. در واقع، آنچه که آیندۀ سازمان­ها را تضمین می­نماید و موفقیت­های سازمانی را رقم خواهد زد، کیفیت خدمات و پیامد آن جلب رضایت مشتریان خواهد بود. البته، به دلیل ماهیت و شکل خدمت در بخش عمومی، ابعاد کیفیت در این بخش نیز با بخش خصوصی متفاوت است. در واقع، در بخش عمومی به دلیل نامشخص بودن تعریف مشتری، ابعاد کیفیت باید به گونه­ای دیگر تعریف شود. که در این کتاب به  تشریح این بحث پرداخته میشود.
_x000D_
مریم مالکی

برچسب ها: مستندسازی فرآیندها و بهبود کیفیت خدمات

© Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت : نونگار پردازش

سبد خرید 0
مقایسه
0
فهرست مقایسه خالی است