موجود

تجزیه و تحلیل مقررات اینکوترمز

تجزیه و تحلیل مقررات اینکوترمز

تعداد
قیمت: 177,000 تومان

علیرغم قدمت طولانی‌‌مدت مقررات اینکوترمز و تلاش‌‌های اتاق بازرگانی بین‌‌الملل در معرفی، عمومیت‌‌پذیری و روان‌‌سازی این مقررات به خصوص از طریق کمیته‌‌های ملی، هنوز این مقررات در استفاده عملی از سوی دست‌‌اندرکاران تجارت با چالش‌‌های فراوانی مواجه است. عدم درک صحیح از اصطلاحات اینکوترمز، برداشت‌‌های سلیقه‌‌ای و چه بسا نادرست و به‌کارگیری ناقص اصطلاحات اینکوترمز را می‌‌توان از اصلی‌‌ترین مشکلات صاحبان کالا در مواجهه با این مقررات دانست که به طور حتم نتایج ناگواری را دربرخواهد داشت. در این قسمت سعی شده تا با بیان برخی از اشتباهات رایج توسط صاحبان کالا قدمی هر چند کوچک در رفع ابهامات موجود برداشته و تا حد امکان از تکرار این اشتباهات جلوگیری به عمل آید:
استفاده از شرایطی از اینکوترمز که وجود ندارد
در برخی از موارد مشاهده می‌‌شود که صاحبان کالا در قراردادهای تجاری از اصطلاحاتی استفاده می‌‌کنند که با استاندارد ICC مغایر بوده و یا اصولا وجود ندارند. به عنوان مثال، اصطلاح EXW Dock از این گونه اصطلاحات است که احتمالا برداشت طرفین به تحویل کالا بر روی اسکله بوده و سعی نموده‌‌اند این تحویل را با شرایط EXW تلفیق نمایند. بدیهی است که با توجه به نقص صریح استانداردهای اینکوترمز نه مقامات محلی، نه کمیته‌‌های ملی و نه دادگاه این اصطلاح را نپذیرفته و اصولا مرجعی برای بررسی و رسیدگی به اختلاف براساس چنین اصطلاحاتی در دست ندارند. 


نظرات تجزیه و تحلیل مقررات اینکوترمز

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

مشخصات کتاب

نویسنده امیر عباس تهامی نژاد
مترجم
ناشر شرکت چاپ و نشر بازرگانی
تعداد صفحات 200 صفحه
دسته بندی تجربه های توسعه
تاریخ انتشار 1401
شابک 9789644689901
قیمت 177,000 تومان
زبان فارسی

فهرست مطالب


سخن مولف

اولین گام عملیاتی در یک معامله تجاری که خریدار و فروشنده را رو در روی یکدیگر قرار می‌‌دهد، مرحله مذاکرات تجاری است. مذاکره در حقیقت زیربنا و شالوده یک معامله تجاری است که روند شکل‌‌گیری و حصول نتیجه را ترسیم می‌‌نماید. یک مذاکره خوب و حرفه‌‌ای با ترسیم خواسته‌‌های بازرگان و انجام پیش‌‌بینی‌‌های لازم می‌‌تواند به تنظیم یک قرارداد مفید و قابل اتکا منجر گردد. مسلما آگاهی و دانش فنی که لازمه هر گونه اقدام عملی است در تعیین راهبرد و عینیت‌‌بخشی به خواسته‌‌های هر یک از طرفین در تنظیم یک قرارداد تجاری نقشی بدیل برعهده دارد. 
به بیانی دیگر، یک بازرگان موفق به همان میزان که بر بازار و محصول تسلط دارد می‌‌بایست با اصول و فنون مذاکره نیزآشنا باشد. دانش و احاطه فنی بر موضوع مذاکراتی، یکی از کلیدی‌‌ترین ابزارها در یک مذاکره موفق است. این موضوع در مذاکرات تجاری از اهمیت دوچندانی برخوردار می‌باشد چرا که معمولا مذاکرات تجاری به مکتوباتی از قبیل تفاهم‌‌نامه، موافقت‌‌نامه و قرارداد منتج می‌‌گردد که می‌‌تواند در آینده عواقبی برای تاییدکننده آن مکتوب دربرداشته باشد. اشراف کافی بر قوانین و مقررات بین‌‌المللی در عرصه تجاری و انتخاب مناسب‌‌ترین و عملیاتی‌‌ترین الگوها می‌‌تواند به انعقاد یک قرارداد حرفه‌‌ای و کاربردی منتج گردد. همان گونه که در دیگر سوی، عدم آگاهی کافی بر الگوها و مقررات تجاری می‌‌تواند علیرغم برخورداری از تجربه و تسلط کافی بر موضوع و بازار معامله عواقب جبران‌‌ناپذیری دربرداشته باشد. 
به‌عنوان دست‌اندرکار امور بازرگانی بارها شاهد بروز مشکلات بنیادین برای صاحبان کالایی که به واسطه عدم آگاهی بر قوانین با زیانی جبران‌‌ناپذیر مواجه گردیده‌‌اند، بوده‌‌ام و از سوی دیگر سالیان متمادی کسب تجربه در عرصه تحقیق و تدریس به من اثبات نمود که "فقر دانش فنی" تنها عامل ایجاد زیان‌‌های تجاری نیست. چه بسا دست اندرکارانی که علاوه بر دانش فنی از وجود متخصصین نیز در عرصه مذاکرات تجاری و تنظیم قراردادها بهره برده لیکن باز هم با مشکل مواجه گردیده‌‌اند. از اینرو به نظر می‌‌رسد صرف «آگاهی موضوعی» رافع مشکلات پیش روی نبوده و بازرگان می‌‌بایست امکان تجزیه و تحلیل موضوع مذاکرات را برمبنای دانش فنی روز داشته و با طراحی مدل‌‌های مختلف به ارزیابی نقاط قوت و ضعف هر یک دست یابد. بر این اساس صرف انتخاب و به‌کارگیری مقررات و الگوی صحیح بسنده نبوده بلکه الگوی طرح شده می‌‌بایست مناسب و کاربردی نیز باشد. 
کتاب حاضر حاصل سال‌‌ها تجربیات شخصی در مذاکرات تجاری چه به عنوان مذاکره‌‌کننده و چه به عنوان مشاور می‌باشد که با دستمایه به اشتراک‌‌گذاری موردهای مطرح شده در مجامع حل اختلاف، داوری و کلاس‌‌های آموزشی تا حد زیادی تکمیل گردیده است. در نحوه نگارش سعی شده تا ضمن حفظ حدود علمی، موضوعات رنگ و بوی تجربی به خود گرفته و از منظر عملیاتی نیز تحلیل گردند. تاکید می‌‌نماید که کتاب حاضر به هیچ وجه جنبه آموزشی نداشته و علاوه بر آن فاقد صلاحیت لازم در به‌کارگیری به عنوان مرجع طرح موضوعی مذاکره و یا قرارداد تجاری است. همان گونه که همواره در کلاس‌‌های آموزشی نیز تاکید نموده‌‌ام، مرجع اصلی مقررات اینکوترمز جزوه منتشره توسط اتاق بازرگانی بین‌‌الملل و یا جزوه ترجمه شده توسط کمیته‌‌های ملی آن اتاق می‌باشد. هدف اصلی این کتاب را می‌‌توان در وهله اول تحلیل موضوعی مقررات اینکوترمز براساس روند شکل‌‌گیری تاریخی آن و در وهله دوم تجزیه و تحلیل مقررات اینکوترمز بر بستر عملیاتی دانست. البته علاوه بر این دو موضوع سعی شده تا در حد امکان به معرفی ساختاری مقررات اینکوترمز چه از منظر بین‌‌المللی و چه از منظر ملی نیز توجه گردد. در متن به‌کار گرفته شده سعی گردیده که تا حد امکان از واژگان فارسی استفاده گردد ولیکن معادل این واژگان در مراودات بین‌المللی در قالب پاورقی ذکر گردیده است.
اتاق بازرگانی بین‌‌الملل در تدوین مقررات اینکوترمز (به‌خصوص نسخه مؤخر آن) سعی نموده تا رسالت اجتناب از تفضیل‌‌نگاری را با نگارشی فصیح و در عین حال ساده مبنای کار قرار دهد که در بسیاری از متون حقوقی و علمی نوین مصداق دارد ولیکن این نگارش خلاصه و ساده به هیچ وجه نمی‌‌بایست به ساده‌‌انگاری این مقررات تلقی گردد. مقررات اینکوترمز علاوه بر ساختار ساده و خلاصه، مباحثی عمیق و کاربردی را مطرح نموده و تحلیل آن مستلزم آگاهی و احاطه بر دیگر موضوعات کلیدی از قبیل قراردادهای تجاری، اسناد تجاری، لجستیک، مقررات واردات و صادرات، امور گمرکی و غیره می‌باشد. بنابراین مخاطبین این مقررات علاوه بر نیاز به احاطه کافی بر یکایک موضوعات مطروحه می‌‌بایست توان به‌کارگیری و پیاده‌‌سازی این مقررات را بر هر یک از بسترهای یاد شده داشته باشند. شاید به همین دلیل باشد که طرح مبانی کلیدی مرتبط با اینکوترمز در بخش‌‌هایی از این کتاب تحت عناوینی مجزا گنجانیده شده است. 
مبنای اصلی تجزیه و تحلیل‌‌های ارائه شده، آخرین نسخه تدوین شده اینکوترمز در سال 2020 بوده ولیکن در برخی از تحلیل‌‌ها به فراخور موضوع دو یا چند نسخه بدون حضور نسخه 2020 مورد بررسی قرار گرفته است. در گوشه گوشه کتاب به استفاده و به‌کارگیری کتاب مقررات اینکوترمز که توسط اتاق بازرگانی بین‌‌الملل تنظیم و نشر یافته، اشاره شده است و به مخاطبین و به خصوص دانشجویان عزیز پیشنهاد می‌‌گردد تا در صورت لزوم حتما به متن اصلی مقررات مراجعه نمایند. 


برچسب ها: تجزیه و تحلیل مقررات اینکوترمز

© Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت : نونگار پردازش

سبد خرید 0
مقایسه
0
فهرست مقایسه خالی است