موجود

چشم انداز رقابت پذیری بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط 2020

نویسنده: مریم شبیری

چشم انداز رقابت پذیری بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط 2020

تعداد
قیمت: 90,000 تومان

سال 2020، برای جامعه جهانی به‌‌طرز عجیبی چالش‌برانگیز شده است. شیوع ویروس جدید کرونا، معروف به کووید-19، بحران سلامت بی‌‌سابقه‌‌ای را برای همۀ کشورهای جهان ایجاد کرده است. بحرانی که تأثیرات جدی و جدیدی بر همۀ ابعاد نحوۀ ارتباطات، کار، تولید، تجارت و زندگی مردم داشته‌‌است. 

پیامدهای اقتصادی این بیماری همه‌‌گیر، به‌‌سرعت بروز پیدا کرد و بنگاه‌‌های کوچک و متوسط پیش از همه در معرض این پیامدها بوده‌‌اند. 
با خانه‌‌نشین شدن کارگران و مشتریان و تعطیلی زنجیره‌‌های تأمین، شرکت‌‌های کوچکی که 70 درصد مشاغل کشورهای دنیا و حدود نیمی از فعالیت اقتصادی را در بر می‌‌گیرند، تحت فشار قرارگرفته‌‌اند.
آشفتگی تجارت بین‌‌الملل
جهان زمانی دچار ضربۀ این همه‌‌گیری شد که خود پیش از آن نیز وضعیت آشفته‌‌ای داشت. تجارت جهانی در همۀ دوره‌‌های فصلی سال 2019، سیر نزولی داشت ومتعاقباَ پیامدهای چندجانبۀ رکودهایی که به اوایل سال 2020 کشیده شد و از چین شروع شد. 
داده‌‌های ماهیانه که در این گزارش ارائه‌‌شده، نشان می‌‌دهد که نرخ صادرات چین، در فوریۀ 2020، نسبت به سال قبل حدود 21 درصد، کاهش داشت. گرچه وضعیت صادرات چین در ماه مارس کمی بهتر شد، اما این بیماری ضربه به صادرات را از کشورهای دیگر، آغاز کرده‌‌بود. صادرات از کشورهای اروپایی و ایالات متحده در ماه مارس، در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 8.7 درصد کاهش داشت. اما همۀ اثرات این بحران هنوز قابل‌‌مشاهده نیست، چرا که اکثر کشورها در اواخر مارس یا آوریل 2020 به‌‌طورکامل در قرنطینه بودند و داده‌‌های ماه‌‌های بعدی در زمان چاپ این گزارش، در دسترس نبود. 


نظرات چشم انداز رقابت پذیری بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط 2020

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

مشخصات کتاب

نویسنده مریم شبیری
مترجم مریم شبیری
ناشر شرکت چاپ و نشر بازرگانی
تعداد صفحات 143 صفحه
دسته بندی اقتصاد جهانی و ترتیبات منطقه ای
تاریخ انتشار 1401
شابک 9789644689918
قیمت 90,000 تومان
زبان فارسی

فهرست مطالب

فهرست مطالب

پیشگفتار       3
خلاصه‌‌ای از اقدامات اجرایی       13
قدردانی       31
مقدمه       33
فصل اول: آشفتگی تجارت بین‌‌الملل       37
1-1 پاندمی و اختلال جریانات تجاری       37
1-2 سقوط تجارت کالا در سال 2020       38
1-3 تأثیر شدید کووید- 19 روی صنعت نساجی و خودرو       38
1-4 به خطر افتادن صنعت گردشگری و سفر       39
1-5 تخریب تجارت توسط افزایش قیمت دلار       42
1-6 انتقال اثرات تعطیلی‌‌های ناشی از کووید- 19 به سراسر دنیا از طریق ...       44
1-7 تأثیر شدید قرنطینۀ کشورهای اتحادیۀ اروپا       45
1-8 بخش‌‌های تولیدی در معرض شکست       49
فصل دوم: تست‌‌های استرس و آغازی برای زنجیره‌‌های تأمین       53
2-1 اطمینان از دستیابی به کالاهای اساسی       53
2-2 تمهیدات صادراتی موقت       55
2-3 تمهیدات وارداتی موقت       58
2-4 ایجاد تعادل مناسب       59
2-5 قدرت بخشیدن به زنجیره‌‌های تأمین برای تقویت تولید کالاهای ضروری       60
2-6 تجهیزات محافظتی شخصی: تقاضا برای بقا       63
2-7 افریقا و اقیانوسیه: فرصتی برای تولید بیش‌‌تر ضدعفونی‌‌کننده‌‌ها       64
2-8 افریقا و امریکای لاتین: تولید و صادرات دستکش جراحی       65
2-9 افریقا، اسیا و قارۀ امریکا می‌‌توانند ماسک مورد نیاز داخل را تولید کنند.       67
2-10 توسعۀ زیرساخت‌‌های فنی پیرامون استانداردهای بهداشتی       67
2-11 سفر‌‌های بین‌‌المللی: بازگشت تدریجی به شرایط قبل، پروتکل‌‌های جدید       72
2-12 دیدگاه صاحب‌‌نظران       75
2-13 راه پیش‌‌رو: یک الگوی جدید       82
فصل سوم: تأثیر قرنطینه بر مشاغل کوچک       85
3-1 چهار مرحلۀ اثرگذاری پاندمی       85
3-2 تأثیر بزرگ بر مشاغل کوچک       88
3-3 شدت تأثیر در هر بخش متفاوت است       91
3-4 جنسیت متفاوت، تأثیر متفاوت       91
3-5 ریسک بالاتر تعطیلی برای شرکت‌‌های کوچک‌‌تر یا شرکت‌‌های تحت ...       93
3-6 مشاغل غیر‌‌رسمی اغلب فاقد شبکه امنیت هستند.       94
فصل چهارم: نجات از پاندمی       99
4-1 دولت‌‌ها چگونه می‌‌خواهند از مشاغل کوچک محافظت کنند؟       100
4-2 شرکت‌‌ها، به دنبال نوع خاصی از حمایت دولتی هستند       100
4-3 سیاست‌‌های هدفمند برای کمک به جریان تجارت       101
4-4 تلاش برای نجات مشاغل غیررسمی       103
4-5 رویکردهای تجاری به کووید-19: عقب‌‌نشینی، انعطاف‌‌پذیری، چابکی       105
4-6 مکانیزم مقابله در شرکت‌‌ها و اصناف متفاوت است.       110
4-7 نقش کلیدی سازمان‌های حمایتی مشاغل       111
فصل پنجم: آمادگی برای «وضعیت عادی جدید»       115
5-1 چهار شاخصۀ اصلی "وضعیت عادی جدید"       116
5-2 حاکمیت تجاری برای "وضعیت عادی جدید"       128
5-3 حاکمیت زنجیرۀ تأمین برای انعطاف‌‌پذیری       129
5-4 استانداردها و قوانین وضعیت عادی جدید       130
5-5 بازچینی چندجانبه گرایی       131
پروفایل کشورها اختلال زنجیرۀ تأمین صنعتی       137

سخن مولف

پیشگفتار
سال 2019، با این تصور به پایان رسید که اقتصاد جهانی در سال 2020، وضعیت آشفته‌‌ای خواهد داشت. تنش‌‌ها میان قدرت‌‌های برتر تجاری رو به افزایش بود، نگرانی‌‌ها در مورد نابرابری در درون و بین کشورها همواره وجود داشت و تغییرات آب و هوایی نیز هم‌‌چنان مورد بحث بود. بر اساس تحقیق کارشناسان، صنعت بیمه در سال 2019، به‌‌عنوان مهم‌‌ترین پوشش‌‌دهنده ریسک کسب‌وکار جهانی محسوب می‌‌شد. بدهی‌‌های جهانی به بالاترین سطح خود نزدیک می‌‌شد و تغییرات سریع تکنولوژیکی؛ روند تولید، تجارت و مصرف کالا و خدمات را مختل می‌‌کرد. 
در سازمان تجارت جهانی، بیش از پیش در تلاش بودیم تا سهام‌‌داران عمده خود را از جمله بنگاه‌‌های اقتصادی کلان، خرد و متوسط، برای چالش‌‌های پیش‌‌رو آماده کنیم. با این حال، انتظار نداشتیم که یک بحران عظیم چنین ضربه‌‌ای را به‌‌سرعت بر ما وارد کند، که با هر آن‌‌چه تا به‌‌حال در این قرن، تجربه کرده‌‌بودیم، متفاوت باشد.
کووید-19، بحران همه‌‌گیر غیرقابل پیش‌‌بینی بود که سلامت و رفاه اقتصادی بشر را در سراسر دنیا تحت‌تأثیر، قرار داد. کووید- 19، پیش از هر چیز، تهدیدی برای سلامت بشر است؛ از این‌‌رو کلیه دولت‌‌های دنیا اقداماتی را انجام دادند تا از گسترش این ویروس جلوگیری کنند. با این حال، این بیماری همه‌‌گیر منجر به رکود اقتصادی در کل دنیا شده است و تجارت، سرمایه‌‌گذاری، پیشرفت و استخدام نیروی کار را تحت‌تأثیر قرار داده‌‌است. بنا به تخمین سازمان تجارت جهانی، تجارت جهانی کالا در سال 2020، احتمالا بین 13 تا 32 درصد کاهش یافت. کاهش رشد تولید ناخالص ملی در جهان، در حال حاضر حدود 5 درصد تخمین زده شده است. 
اگرچه این بیماری، هر گوشه ازجهان را تحت‌تأثیر قرار داده‌‌است، اما تاثیز مخرب اقتصادی ناشی از کووید-19 روی همه به یک شکل نبوده‌‌است. با توجه به منابع کاهش‌‌یافته برای رهایی از این اثر مخرب، بنگاه‌‌های اقتصادی؛ به‌‌ویژه، بنگاه‌‌های کوچک و متوسط، در برابر پیامدهای این بحران، آسیب‌‌پذیرتر شده‌‌اند. 
بنگاه‌‌های اقتصادی کشورهای توسعه‌‌یافته به شکل نامتناسبی تحت‌تأثیر قرار خواهند‌‌گرفت. این تاثیر به‌‌ویژه در افریقا، کشورهای کم‌‌تر توسعه‌‌یافته و کشورهای کوچک در حال‌‌توسعه جزیره‌‌ای، بیش‌‌تر خواهد بود. کسب وکارهای کوچکی که به تجارت می‌پردازند، عموما رقابتی‌‌تر و مقاوم‌‌تر هستند. با این حال بسیاری از آن‌‌ها تحت‌تأثیر اختلالات جدی زنجیره‌‌های تأمین بین‌‌المللی، قرار گرفته‌‌اند. 
تحلیل آماری کشورها که با هدف استفاده در این نسخه، از 85 اقتصاد دنیا انجام شده است، پیش‌‌بینی مبسوطی را ارائه می‌‌کند، مبنی بر این‌‌که چه‌‌طور قرنطینه در چین، اروپا و ایالات متحده، زنجیره‌‌های تأمین بین‌‌المللی را تحت‌تأثیر قرار خواهد داد.
پیامدهای اقتصادی بحران سلامت و قرنطینه در داخل و خارج کشور، ویران‌‌گر بوده‌‌است. بر اساس نتایج تحقیق ما درباره تاثیر جهانی کووید- 19 بر کسب‌وکار؛ که در این گزارش آمده‌‌است، از هر پنج شرکت کوچک، یک شرک طی سه ماه دچار ورشکستگی می‌‌شود. به ازای هر ورشکستگی، بسته شدن فروشگاه، عدم سفارشات آنلاین یا کاهش میزان آن، عده‌‌ای شغل خود را از دست می‌‌دهند و در بسیاری موارد، خانواده‌‌ها درآمد خود را از دست می‌‌دهند. پیامدهای این آمار استخدام، برای افریقا که باید برای تطابق با رشد جمعیت سالانه بین 12 تا 15 میلیون شغل ایجاد کند، فاجعه‌‌بار است. افریقا، ارزش صادرات 2.4 میلیارد دلاری خود را در سال 2010، به واسطه تعطیلی کارخانجات خارجی، از دست داد و این همان چیزی است که روش جدید زنجیره تأمین ما پیش‌‌بینی می‌‌کند. 
مرکز بین‌‌المللی تجارت، به‌‌عنوان تنها سازمان بین‌‌المللی که تماما به حمایت از رقابتی بودن شرکت‌‌های کوچک و متوسط اختصاص دارد، کلیۀ منابع ممکن را به مساعدت به سهام‌‌داران ما اختصاص داده‌‌است تا از این بحران، عبور کنند و برای آینده، آماده شوند:
ما از طریق شبکه سازمان‌‌های حمایتی کسب‌وکار خود، با شرکت‌‌ها و سازمان‌‌های تجاری سراسر دنیا ارتباط برقرار کردیم تا از دغدغه‌‌ها و نیازهایشان آگاه شویم. نتایج این تحقیق فوق‌‌العاده در این گزارش ارائه خواهد شد.
ما با در نظر گرفتن اطلاعات عینی کسب‌وکارهای کوچک، سازمان‌‌های حمایت از کسب‌وکار و دولت‌‌ها، برنامۀ عملی 15 موردی را طراحی کردیم تا بتوانیم در بحران کووید-19 به کسب‌وکارهای کوچک کمک کنیم و آن‌‌ها را برای آینده، آماده سازیم. 
قصد داریم به کسب‌وکارها، سازمان‌‌های حمایتی از کسب‌وکار و دولت‌‌های سراسر دنیا کمک کنیم تا این برنامه عملی را اجرا کنند و به‌‌سرعت به این بحران واکنش متناسب نشان دهند. 
مساعدت ما به شرکت‌‌ها، شکل‌‌های متعددی داشته ‌‌است. برای مثال، در تلاشیم با بنگاه‌‌های اقتصادی خرد و متوسط به‌گونه‌‌ای فعالیت کنیم که کسب‌وکار خود را به سمت فضای مجازی و آنلاین شدن ببرند یا خطوط تولید جدیدی ایجاد کنند (مثل تولید ماسک برای تولید‌‌کنندگان محصولات نساجی). هم‌‌چنین، با همراهی فعالان برتر بین‌‌المللی بخش خصوصی، وبینارهایی را برای شرکت‌‌های متعلق به زنان اجرا کرده‌‌ایم تا بتوانند بحران فعلی را مدیریت کنند. 


برچسب ها: چشم انداز رقابت پذیری بنگاه های اقتصادی کوچک و متوسط 2020

© Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت : نونگار پردازش

سبد خرید 0
مقایسه
0
فهرست مقایسه خالی است