موجود

یادگیری از شکست

نویسنده: منوچهر سلطانی

چگونه سازمان‌ها از شکست‌ها و اشتباهات خود یاد می‌گیرند

تعداد
قیمت: 162,000 تومان

به جرات می‌توان گفت بدون شناخت اشتباهات و مسیر‌های بیراهه، نمی‌توانیم مسیر درست را تشخیص دهیم، اگر ادعا کنیم که این دیدگاه یک قانون حاکم بر تمامی زندگی اجتماعی بشر است سخن به‌گزافه نگفته‌ایم.

در عصری که تمامی صنایع دغدغه تامین مواد اولیه، مدیریت صحیح، تولید کالا و خدمات مطلوب و نیز سرمایه‌گذاری بهره‌ده محور، را دارند، شناخت و بررسی و دلایل شکست سایر صنایع و عبرت‌آموزی از آنها در حکم یک سرمایه‌گذاری پرسود و پیشگیرانه از هزینه‌های هنگفت آتی می‌باشد و این پروسه بی‌تردید به ادامه حیات صنایع در قوس بهره‌وری بالا کمک می‌کند. کتاب یادگیری از شکست ازجمله کتبی است که مولف محترم جناب‌آقای منوچهر سلطانی زمان زیادی جهت تبیین این شکست‌ها و عبرت‌آموزی‌ها صرف نموده  به نظر اینجانب کتابی ارزشمند و در خور تقدیر است. از این‌رو کتاب حاضر می‌تواند به عنوان یک مرجع و راهنما در تمامی دوران‌های حیات صنایع خدماتی و تولیدی در کنار صاحبان صنعت قرار گیرد. مطالعه وکاربرد مفاهیم این کتاب را به مدیران میانی، عالی و حتی مدیران سیاست‌گذار و تصمیم‌ساز در سطح ملی تاکید می‌کنم.

برخود لازم می‌دانم از مولف محترم کتاب، جناب آقای منوچهر سلطانی تشکر نمایم که با دیدگاه علمی و ارزنده و خالصانه نسبت به تالیف کتاب همت گمارده‌اند و نیز از همکاران خود در شرکت چاپ و نشر بازرگانی که زحمت چاپ و انتشار این اثر را متقبل شده‌اند، سپاسگزاری نمایم.

نظرات یادگیری از شکست

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

مشخصات کتاب

نویسنده منوچهر سلطانی
مترجم
ناشر شرکت چاپ و نشر بازرگانی
تعداد صفحات 175 صفحه
دسته بندی سازمان و توسعه منابع انسانی
تاریخ انتشار 91
شابک 0
قیمت 162,000 تومان
زبان persian

فهرست مطالب

مقدمه مولف.... _x000D_ فصل اول: عوامل موثر بر شکست... _x000D_ عوامل موثر بر شکست... _x000D_ دستاورد اشتباه _x000D_ ارتباطات سازمانی.. _x000D_ خلاصه سبک کاری فون براون. _x000D_ ارتباطات به عنوان سیستم پیش‌بینی زلزله. _x000D_ یاد داشت‌های دوشنبه. _x000D_ مسئولیت‌پذیری خودکار. _x000D_ نفوذ. _x000D_ سیستم‌های مهندسی و سازماندهی مجدد. _x000D_ عدم یادگیری از دیگران. _x000D_ حافظه سازمانی.. _x000D_ یادزدایی نکردن. _x000D_ تقویت تعهد. _x000D_ تیم مدیریت ارشد. _x000D_ دلایل شکست ایریدیوم. _x000D_ اشتباهات واقعی چه بود؟. _x000D_ سه نیروی اصلی که شکست ایریدیوم را رقم زدند. _x000D_ عدم یادگیری از گذشته. _x000D_ سازمان‌هایی که از گذشته درس گرفتند. _x000D_ یادگیری از شکست‌های گذشته. _x000D_ یادگیری از موفقیت‌های گذشته. _x000D_ ندیدن خطای پنهان. _x000D_ یادگیری از هر دو نوع خطا _x000D_ شکست در یادگیری از شکست... _x000D_ یادگیری ازشکست... _x000D_ فصل دوم: نظریه‌های یادگیری سازمانی.. _x000D_ یادگیری سازمانی.. _x000D_ یادگیری چیست؟. _x000D_ تعریف یادگیری سازمانی.. _x000D_ یادگیری فردی و یادگیری سازمانی.. _x000D_ ایده‌های اصلی در یادگیری سازمانی.. _x000D_ شناسایی و اصلاح خطا- (یادگیری سازمانی از دیدگاه آرجریس) _x000D_ جلد دو لایه. _x000D_ مشکلات بلند مدت... _x000D_ چگونه سازمان‌ها بقا می‌یابند. _x000D_ سازه‌های یادگیری سازمانی- (یادگیری سازمانی از دیدگاه جرج‌هیوبر) _x000D_ تشریک دانش.... _x000D_ فصل سوم: فرایند یادگیری سازمانی از شکست.... _x000D_ واکنش افراد به شکست... _x000D_ رویکرد به شکست... _x000D_ رویکرد شهودی.. _x000D_ رویکرد تصادفی.. _x000D_ رویکرد نگاه به گذشته. _x000D_ رویکرد نگاه به آینده _x000D_ موانع یادگیری از شکست... _x000D_ موانع نهفته در سیستم‌های فنی.. _x000D_ موانع نهفته در سیستم اجتماعی.. _x000D_ فرایند یادگیری سازمان از شکست‌ها – دیدگاه ادموندسون. _x000D_ شناسایی شکست... _x000D_ تجزیه تحلیل شکست... _x000D_ آزمایش.... _x000D_ استفاده از شکست در نوآوری و بهبود. _x000D_ توصیه‌هایی برای فائق آمدن بر موانع فنی شناسایی شکست... _x000D_ توصیه‌هایی برای فائق آمدن بر موانع سیستم‌های اجتماعی در شناسایی شکست‌ها _x000D_ پارادوکس.... _x000D_ تعهد مضاعف.... _x000D_ پارادوکس‌های یادگیری از شکست... _x000D_ پارادوکس تعهد مضاعف.... _x000D_ پارادوکس تکرار. _x000D_ پارادوکس دفاعی.. _x000D_ یادگیری سازمانی از شکست – دیدگاه کروسان. _x000D_ یادگیری از شکست: اصلاح مدل ‌چهار آی.. _x000D_ نقش بازرسی.. _x000D_ نقش تصور و تقلید. _x000D_ نقش هوشمندی.. _x000D_ تعامل ویژگی‌های سازمان و یادگیری از شکست... _x000D_ اندازه سازمان. _x000D_ سن سازمان. _x000D_ تعامل بین سن و اندازه سازمان. _x000D_ قلمرو ـ متخصص/ عمومی.. _x000D_  

سخن مولف

افراد خیلی زود از شکست‌ها و اشتباهاتی که خواسته و ناخواسته مرتکب می‌شوند درس می‌گیرند، آن‌ها  را تکرار نمی‌کنند و از تجارب تلخی که حاصل آمده است دانش نوینی را سرلوحه کار خود قرار می‌دهند. اما سازمان‌ها این‌طور عمل نمی‌کنند. هرچند افراد نیز همیشه چنین نیستند و گاهی اوقات ممکن است اشتباهاتی را تکرارکنند، ولی به‌احتمال زیاد سازمان‌ها بیشتر از افراد یک اشتباه را مجددا تکرار می‌کنند یا از اشتباهات و شکست‌هایی که رخ داده است درس‌های لازم را نمی‌گیرند.
_x000D_
مدیرعاملی که در دوره کاری خود یک تصمیم‌گیری غلط انجام می‌دهد و  نتایج منفی زیادی اعم از مادی و معنوی را متوجه شرکت می‌کند به ظن قوی آن تصمیم را در شرکتی دیگر تکرار نخواهد کرد، اما ممکن است فرد یا افرادی که بعدها جای او را می‌گیرند همان اشتباه را تکرار کنند.
_x000D_
حتی اگر افراد نیز از شکست‌ها درس نگیرند و اشتباهات خود را تکرار کنند، ولی اصحاب سخن خیلی افراد را خطاب قرار داده‌اند و این انسان نصایح گوناگونی را درمورد عبرت‌آموزی از اشتباهات خود و دیگران شنیده است. اما سازمان‌ها نصیحت‌پذیر نیستند و به‌نظر می‌رسد با زبانی دیگر باید با آن‌ها  سخن گفت.
_x000D_
این کتاب درمورد یادگیری سازمان‌ها از شکست‌ها و اشتباهاتی است که انجام می‌دهند. در این کتاب سعی شده است از قضیه‌های واقعی که در سازمان‌ها رخ می‌دهد برای بیان مفاهیم مربوطه استفاده شود.
_x000D_
کتاب در سه فصل تنظیم شده است. فصل اول اختصاص به طرح برخی از عوامل موثر بر شکست دارد. این فصل همراه با تشریح بعضی از شکست‌ها و مثال‌های واقعی می‌باشد. در فصل دوم یادگیری سازمانی تعریف و به‌طور خلاصه بررسی می‌شود. درواقع این فصل به چیستی یادگیری سازمانی می‌پردازد و  فصل سوم چگونگی یادگیری سازمانی از شکست‌ها و اشتباهات را تشریح می‌کند.
_x000D_
خیلی مایل بودم به جای استفاده از قضیه و مثال‌هایی که در کشورهای دیگر اتفاق افتاده است از شکست‌ها و اشتباهاتی که در شرکت‌ها و سازمان‌های بومی رخ داده است در کتاب استفاده می‌کردم، چرا که مثال‌های بومی برای خواننده جذاب تر است و بار یادگیری بیشتری نیز به همراه دارد. ولی متاسفانه به دلایل گوناگون نتوانستم به این هدف برسم. شاید اولین دلیل پیش رو، کم‌کاری محققان و تحلیل‌گران مدیریت باشد. از سوی دیگر انجام تحقیق‌هایی مانند مطالعاتی که در فصل اول ذکر شده است متضمن هزینه‌هایی است که سازمان‌ها میلی به انجام آن‌ها  ندارند. علاوه بر عامل هزینه، به‌نظر می‌رسد هنوز بسیاری از سازمان‌ها و شرکت‌ها آماده رویارویی با واقعیت‌ها نیستند و پذیرش اینکه اشتباهاتی رخ داده یا شکست‌هایی حادث شده است به سادگی ممکن نیست. البته بسیار امیدوارم در دوره‌ها و همایش‌های آموزشی که در این مورد خواهم داشت با کمک مدیران و کارشناسان محترم در قالب پروژه‌هایی بتوانیم به این هدف برسیم و در چاپ‌های بعدی مثال‌های بومی را جایگزین کنیم، هرچند مثال‌های فعلی نیز بخشی از تجربه بشر محسوب می‌شود.
_x000D_
در اینجا لازم می‌دانم از تمامی دوستانی که متن پیش‌نویس کتاب را بارها مطالعه نموده و از ارائه پیشنهادها و توصیه‌های ارزنده خود مرا محروم نکردند تشکر و قدردانی کنم. امیدوارم کتاب شایستگی لازم را برای ایجاد ارتباط خوب با خواننده محترم داشته باشد و من بتوانم از اظهارنظر و نقد آنان بهره‌مند شوم.
_x000D_
 بهار 1391
_x000D_
منوچهر سلطانی

برچسب ها: یادگیری از شکست

© Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت : نونگار پردازش

سبد خرید 0
مقایسه
0
فهرست مقایسه خالی است