موجود

صندوق های ثروت ملی:تهدید یا نجات

نویسنده: ادوین ام ترومن

تهدید یا نجات

تعداد
قیمت: 204,000 تومان

پنج سال پیش، صندوق‌های ثروت ملی (SWF) چنان ناشناخته بودند که هیچ اصطلاح رایجی برای توصیف صندوق‌های تحت تملک دولت که به‌طور کلی یا جزئی در خارج از کشور شان سرمایه‌گذاری می‌کردند، وجود نداشت. اندرو روزانوف (2005) از شرکت استیت استریت کورپوریشن اصطلاح «صندوق ثروت ملی» را در ماه می‌سال 2005 ابداع کرد. در آن زمان، دارایی‌های تحت مدیریت ‌SWF‌ها حدود 1.5 تریلیون دلار بود. تا سال 2007، این دارایی‌ها دو برابر و بالغ بر 3 تریلیون دلار شده بودند و پیش‌بینی می‌شد تا سال 2015 به 12 تریلیون دلار برسد.
اگرچه دارایی‌های SWF تنها بخش کوچکی از مجموع دارایی‌های مالی بین‌المللی گزارش شده 92 تریلیون دلاری را در سال 2007 نشان می‌داد، رشد سریع آن‌ها و کنترل دولت بر آن‌ها، منبع اضطراب اقتصادی و سیاسی قابل توجهی در بسیاری از کشورهایی شد که بالفعل یا بالقوه از جمله دریافت‌کنندگان سرمایه‌گذاری‌های آن‌ها بودند. SWFها همچنین منبع مناقشه قابل توجهی در کشورهای خود نیز بودند. SWF‌ها به‌عنوان «پول کلان» تلقی شدند و پول‌های کلان، چه در دست بانک‌ها، چه در دست سایر سرمایه‌گذاران خصوصی یا دولت‌ها مورد بی‌اعتمادی قرار می‌گیرند. 

نظرات صندوق های ثروت ملی:تهدید یا نجات

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

مشخصات کتاب

نویسنده ادوین ام ترومن
مترجم محمد نجار فیروزجائی
عبدالله نجار فیروزجائی
مجتبی قلی پور دمیه
ناشر شرکت چاپ و نشر بازرگانی
تعداد صفحات 237 صفحه
دسته بندی تازه های نشر
تاریخ انتشار 1402
شابک 9786223740206
قیمت 204,000 تومان
زبان فارسی

فهرست مطالب

پیشگفتار       7
قدردانی       11
فصل اول: صندوق‌های ثروت ملی و اقتصاد جهانی       13
صندوق‌های ثروت ملی و بحران مالی جهانی       16
واکنش به صندوق‌های ثروت ملی       18
ساختار کتاب       20
فصل دوم: صندوق‌های ثروت ملی چیست؟       23
چه چیزی، چه زمانی و چگونه؟       23
پتانسیل رشد       42
صندوق‌های ثروت ملی و نظام مالی بین‌المللی       51
فصل سوم: مسائل و نگرانی‌ها       55
سوءمدیریت سرمایه‌گذاری       56
پیگیری اهداف قدرت سیاسی یا اقتصادی       61
حمایت‌گرایی مالی       66
آشفتگی بازار و عدم اطمینان       69
تعارض منافع       77
نظرات پایانی       81
فصل چهارم: واکنش احتمالی سیاستی به صندوق‌های ثروت ملی       83
مقررات جامع       84
ممنوعیت سرمایه‌گذاری‌های خاص       88
محدودیت در فعالیت‌های سرمایه‌گذاری       90
ترتیبات متقابل       93
فصل پنجم: پاسخگویی و شفافیت: تابلوی امتیازات صندوق ثروت ملی       97
تابلوی امتیازات       99
عناصر تابلوی امتیازات       111
ساختار       111
حکمرانی       114
پاسخگویی و شفافیت       117
رفتار       122
شواهد پیشرفت       124
مقایسه با سایر شاخص‌ها و مؤلفه‌ها       134
استدلال‌های مخالف رویکرد تابلوی امتیازات       140
تابلوی امتیازات و نگرانی‌های مربوط به صندوق‌های ثروت ملی       147
پیوست 5A       149
فصل ششم: اصول سانتیاگو       179
کارگروه بین‌المللی       179
ارزیابی اصول سانتیاگو       183
بحث در مورد اصول سانتیاگو       199
گام‌های بعدی       203
فصل هفتم: واکنش کشور میزبان به صندوق‌های ثروت ملی       215
واکنش OECD       216
ارزیابی اقدامات جمعی       219
اقدامات هر کشور به‌تنهایی       221
مسئولیت متقابل       227
فصل هشتم: آینده برای صندوق‌های ثروت ملی       229
تقویت مسئولیت‌پذیری متقابل       234
بهبود جمع‌آوری داده‌ها و افشاهای مرتبط       234
چارچوب جامع سرمایه‌گذاری به‌عنوان آرمان غائی       237

سخن مولف

صندوق‌های ثروت ملی (SWF) ها، که مجموعه‌های بزرگی از وجوه دولتی  را به‌طور کامل یا جزئی در خارج از کشور موطن‌شان سرمایه‌گذاری می کنند، تنها سه سال پیش توجه سیاست‌گذاران را به خود جلب کرده اند. رشد انفجاری آن‌ها تا سال 2007 نگرانی‌های گسترده‌ای را در مورد تغییرات ثروت اقتصادی جهانی و نقش دولت‌ها در مدیریت این ثروت برانگیخت. از سوی دیگر، سرمایه‌گذاری‌های SWF به برخی مؤسسات مالی بزرگ غربی کمک کرد تا بحران مالی اخیر جهانی را پشت سر بگذارند.
ادوین ام. ترومن یکی از پیشگامان تحقیقات مستقل و معطوف به سیاست‌گذاری در مورد SWFها است. در سال 2007، او از مجموعه‌ای از بهترین شیوه‌های بین‌المللی داوطلبانه در پاسخگویی و شفافیت برای ‌SWF‌ها حمایت کرد و نمونه اولیه‌ای را در قالب یک «تابلوی امتیازات» SWF توسعه داد. تابلوی امتیاز SWF ایشان به الهام بخشیدن به اصول سانتیاگو برای SWFها کمک نمود که توسط کارگروه بین‌المللی در مورد ‌SWFها مورد توافق قرار گرفت و در اکتبر 2008 منتشر و به‌عنوان اولین توافق‌نامه بین‌المللی درباره این مؤسسات و اقدامات آن‌ها تنظیم شد.
کتاب صندوق‌های ثروت ملی: تهدید یا نجات؟ حاصل یک برنامه تحقیقاتی سه ساله در مؤسسه اقتصاد بین‌الملل پیترسون در مورد این موضوع است. این مطالعه منشاء SWFها، پتانسیل رشد آینده آن‌ها، موضوعات سیاستی که از آن‌ها برمی‌خیزد و پیشنهادهای مختلف برای تنظیم ‌SWFها را بررسی می‌کند. ترومن نتیجه می‌گیرد که بهترین رویکرد مجموعه‌ای قوی از بهترین شیوه‌ها برای ‌SWF‌ها و افزایش انطباق با آن استاندارد است. برای این منظور، او تابلوی امتیازات SWF را به‌روز کرد و آن‌را به 53 صندوق بازنشستگی و غیربازنشستگی در 37 کشور گسترش داد. او پیشرفت قابل توجهی را از سال 2007 در انطباق  SWF ها با 33 عنصر در تابلوی امتیازات مرور می‌کند.
این مطالعه ارزیابی مثبتی از اصول سانتیاگو به‌عنوان اولین گام به‌سوی بهترین شیوه‌های با کیفیت بالا برای SWF‌ها ارائه می‌دهد. همچنین در این مطالعه واکنش (نه چندان رضایت‌بخش) اعضای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه در سال‌های اخیر با توجه به باز بودن اقتصادهای‌شان برای سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، از جمله توسط نهادهای دولتی مانند‌SWF‌ها بررسی می‌شود. بسیاری از کشورها در چندین سال گذشته، حداقل تا حدی، در واکنش به افزایش SWFها، محدودیت‌های فرا روی ورود سرمایه‌گذاری خارجی را افزایش داده‌اند. ایالات متحده در قانون سرمایه‌گذاری خارجی و امنیت ملی خود که در سال 2007 تصویب شد، قوانین حاکم بر کمیته سرمایه‌گذاری خارجی در ایالات متحده (CFIUS) را به‌روز نمود.
ترومن در زمینه تحلیل خود چهار توصیه کلی ارائه می‌کند: (1) کشورهای دارای SWF باید پایبندی و اجرای اصول سانتیاگو و بهبود تدریجی محتوای آن‌ها را ترویج دهند؛ (2) کشورهایی که سرمایه‌گذاری‌های SWF را دریافت می‌کنند باید نظارت داشته باشند و تلاش کنند حمایت‌گرایی مالی افزایش‌یافته خود را به عقب برگردانند؛ (3) برای جلوگیری از آربیتراژ نظارتی و نهادی، کشورها باید تلاش‌های مشترک خود را برای بهبود سایر استانداردهای مرتبط با مسئولیت‌پذیری و شفافیت مانند استانداردهای حاکم بر مدیریت ذخایر بین‌المللی افزایش دهند؛ و (4) هدف بلندمدت باید یک توافق بین‌المللی جامع باشد که بر همه انواع سرمایه‌گذاری‌های فرامرزی توسط دولت‌ها حاکم باشد.
این مطالعه بر دو رشته از کارهای قبلی در مؤسسه استوار است. اولین رشته، کاری پیشگام بر روی سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی در ایالات متحده توسط ادوارد ام. گراهام و پل کروگمن است که به سال 1988 بازمی‌گردد. کار بعدی مونتی گراهام با دیوید مارکیک در مورد امنیت ملی ایالات متحده و سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی که در سال 2006 منتشر شد و کارهای اخیر ترتئودور موران بر روی CFIUS و استراتژی سرمایه‌گذاری خارجی چین بوده است. رشته دوم، کار این مؤسسه روی استانداردهای بین‌المللی است که بهترین نمونه موفق آن، کار موریس گلدشتاین در سال 1997 درباره استانداردهای بین‌المللی بانکداری است. مطالعه پیشگام ترومن بر رویSWF‌ها، این دو رشته را به هم نزدیک کرده و حوزه جدیدی از رهبری فکری و سیاست‌گذاری مؤسسه را ایجاد کرده است.
مؤسسه اقتصاد بین‌الملل پیتر جی پیترسون یک مؤسسه خصوصی و غیرانتفاعی برای مطالعه و بحث درباره سیاست‌های اقتصادی بین‌المللی است که هدف آن تجزیه و تحلیل مسائل مهم در آن حوزه و توسعه و انتقال رویکردهای جدید عملی برای مقابله با آن‌ها و یک مؤسسه کاملاً غیرحزبی است.
این مؤسسه توسط یک گروه بسیار متنوع از بنیادهای بشردوستانه، شرکت‌های خصوصی و افراد علاقه‌مند تأمین مالی می‌شود. حدود 35 درصد از منابع مؤسسه در آخرین سال مالی ما توسط مشارکت‌کنندگان خارج از ایالات متحده تأمین شده است. پشتیبانی از این مطالعه توسط مؤسسه دیده‌بان درآمد ارائه شده است.
هیأت‌مدیره مؤسسه مسئولیت‌های کلی مؤسسه و هدایت کلی برنامه‌های تحقیقاتی آن، از جمله شناسایی موضوعاتی که احتمالاً در میان مدت (یک تا سه سال) اهمیت پیدا می‌کنند و باید توسط مؤسسه مورد بررسی قرار گیرند را برعهده دارد.
مدیر مؤسسه همکاری نزدیکی با کارکنان دارد و کمیته مشورتی بیرونی، مسئول توسعه پروژه‌های خاص است و تصمیم نهایی را برای انتشار یک مطالعه نوعی را اتخاذ می‌کند.
این مؤسسه امیدوار است مطالعات و سایر فعالیت‌های آن به ایجاد یک پایه قوی تر برای سیاست اقتصادی بین‌المللی در سراسر جهان کمک کند. از خوانندگان این نشریات دعوت می‌کنیم تا نظراتشان برای بهتر انجام شدن کار را با ما در میان بگذارند.


© Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت : نونگار پردازش

سبد خرید 0
مقایسه
0
فهرست مقایسه خالی است