موجود

پارادوکس انتخاب

نویسنده: بری شوارتز

چرا گزینه‌های بیش‌تر جذابیت کمتری ایجاد می‌کند

تعداد
قیمت: 200,000 تومان

ما از چه زمانی متوجه اهمیت انتخاب­ها می­شویم؟ از چه سنی درک می­کنیم که داشتن یک گزینه، به معنی رها کردن گزینه­های دیگر است؟ از کدام سال­های زندگی می­فهمیم که با هر انتخابی که انجام می­دهیم، با عبور از گزینه­هایی که آن­ها را انتخاب نکرده­ایم، همواره در گوشه­ی ذهن خود (به شکلی عذاب­آور) به محرومیت از آن گزینه­ها فکر می­کنیم؟ این حس ناراحت کننده را در کدام موقعیت زندگی بیشتر و عمیق­تر تجربه می­کنیم؟
  • وقتی در کودکی، در مقابل قفسه­های سوپرمارکت، حق داریم (فقط) یکی از انواع شکلات­ها را برای خودمان انتخاب کنیم؟
  • وقتی در نوجوانی باید با توجه به بودجه­ی خرید، (فقط) یک نوع کفش یا لباس را در مقابل انبوه گزینه­های چیده شده در ویترین فروشگاه انتخاب کنیم؟
  • وقتی در اوج روزهای تحصیل و در مقابل مهم­ترین انتخاب تحصیلی، (فقط) یک رشته را برای معرفی خودمان به جامعه و حرفه­ای شدن در دنیای کار انتخاب می­کنیم؟
  • وقتی در جوانی برای انتخاب شریک زندگی، باید از میان تمام کسانی که می­شناسیم، (فقط) یک نفر را برای تمام سال­های سخت و آسان و غم و شادی ... انتخاب کنیم؟
  • وقتی در میانسالی به خرید یک خانه­ی جدید، مهاجرت به یک کشور جدید، یا انتخاب یک موقعیت کاری جدید فکر می­کنیم؟
  • وقتی در کهنسالی به انتخاب شیوه­های درمانی، یا شیوه­ی گذراندن سال­های بازنشستگی یا انتخاب یک مقصد برای مسافرت خانوادگی فکر می­کنیم؟
در تمام این موقعیت­ها، هرچه تعداد گزینه­های پیش رو افزایش می­یابد، این وسوسه در ذهن پررنگ­تر می­شود که ای کاش می­شد گزینه­ای را انتخاب کرد که جمع تمام خوبی­ها را داشته باشد. این یعنی تمام خوبی­های تمام گزینه­هایی که امکان انتخاب آن­ها وجود داشت (و حتی وجود نداشت!) می­تواند باعث دل­زدگی و ملال خاطر فردی شود که دست به انتخاب زده است.
شاید شما هم در زندگی با این شرایط مواجه شده­اید. شاید برای شما هم پیش آمده است که در زمان انتخاب از میان گزینه­های بسیار، لذت داشتن حق انتخاب، تبدیل به حسرت کنارگذاشتن گزینه­های دیگر شود. ما این کتاب را به همه­ی تصمیم­گیرندگان پیشنهاد می­کنیم. به پدران و مادرانی که برای تربیت فرزندشان تصمیم می­گیرند، به زوج­هایی که در آغاز ارتباط عاشقانه به تعهدات سنگین خود فکر می­کنند، به کارآفرینانی که برای انتخاب یک شریک مناسب، به جستجو می­پردازند، به مدیرانی که برای استخدام نیروی کار با گزینه­های متعدد روبه­رو هستند، به کسانی که برای خریدهای شخصی، خرید لوازم خانه، و حتی خرید خانه اقدام می­کنند، به دانش­آموزان و دانشجویانی که به انتخاب و تغییر انتخاب می­اندیشند ... به تمام کسانی که می­اندیشند!
این­گونه مشکلاتی که امروز همگی با آن مواجه هستیم، محور بحث در کتاب حاضر است. در این کتاب با انواع فشارهای ذهنی آشنا می­شود که بر انسان دارای حق انتخاب، وارد می­شود. نحوه­ی انتخاب افراد و گروه های مختلف در قالب آزمایش­های مطرح شده در این کتاب، نشان می­دهد که ما در مواجهه با گزینه­های بسیار برای تصمیم­گیری، دچار خطاهای نامحسوسی می­شویم که فرصت تفکر در مورد
آن­ها را نداریم و از این رهگذر ممکن است لذت ناشی از حق انتخاب را از دست بدهیم.
بری شوارتز، روانشناس، استاد دانشگاه و سخنران برجسته­ای است که حاصل تحقیقاتش در حوزه­ی رفتارهای اجتماعی، در سراسر جهان مورد توجه واقع شده است. او در این کتاب، علاوه بر معرفی نحوه­ی انتخاب و تصمیم­گیری در ذهن انسان­ها، به بررسی خطاهای پنهان در تصمیم­گیری پرداخته و نهایتا با ارائه­ی راهکارهایی، تلاش دارد تا به انسان گرفتار در بند انتخاب­های بسیار، کمک کند تا بتواند از حق انتخابی که (به اجبار) برایش در نظر گرفته شده است، بیشتر و بهتر بهره­مند گردد.
 

نظرات پارادوکس انتخاب

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

مشخصات کتاب

نویسنده بری شوارتز
مترجم نوید ملایی
نازنین حکیمی فر
ناشر شرکت چاپ و نشر بازرگانی
تعداد صفحات 232 صفحه
دسته بندی مدیریت
تاریخ انتشار 1397
شابک 9789644686597
قیمت 200,000 تومان
زبان فارسی

فهرست مطالب


سخن مولف

انتخاب رشته تحصیلی، انتخاب همسر، انتخاب بین مهاجرت به چند کشور عالی و ... از بین گزینه‌های متعدد موجود، آن هم در شرایطی که این انتخاب‌ها تاثیر عمیق و طولانی‌مدتی بر زندگی ما دارند، قطعا چالش برانگیز و ملال‌آور است چرا که ممکن است فکر کنیم گزینه‌هایی که انتخاب نکرده‌ایم، فرصت‌های از دست رفته‌ای هستند که برای ما بهتر بوده‌اند و همین امر ما را دچار افسردگی ذهنی می‌نماید.
_x000D_
برای حل این مساله و توانمند شدن برای تصمیم‌گیری در شرایط سخت که گزینه‌ها متعدد هستند و شما را مردد کرده‌اند، مطالعه کتاب «پارادوکس انتخاب» یک راهکار عالی است. این کتاب به مبنای علمی و بر اساس مطالعات آماری انجام شده است منبع مفیدی نیز برای دانشجویان و اساتید حوزه روانشناسی و جامعه شناسی است گرچه به شما صرف‌نظر از هر رشته‌ای که در آن تخصص دارید، توصیه می‌کنیم حتما این کتاب را بخوانید.

برچسب ها: پارادوکس انتخاب

© Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت : نونگار پردازش

سبد خرید 0
مقایسه
0
فهرست مقایسه خالی است