1. انجام ثبت سفارش2 / ثبت آماری/ ثبت خدمت (به عنوان مجوز ورود کالا- خدمت) در چهارچوب قوانین و مقررات مربوطه.
2. رعایت قانون مقررات صادرات و واردات (و آیین نامۀ اجرایی آن) و قانون حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی.
3. رعایت الزامات قانون احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، قوانین برنامه های توسعه و بودجه سنواتی کشور، قانون مبارزه با پولشویی، قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز، قانون اصلاح قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و سایر قوانین مربوطه.
4. اخذ مجوزهای قانونی لازم از وزارتخانه ها و مراجع ذی ربط جهت واردات کالا یا خدمت.3
5. انجام تشریفات مناقصه یا اخذ و ارائه مجوز ترک تشریفات مناقصه برای خریدهای دولتی بیش از معادل ۱. مطابق با آخرین دستورالعمل نحوه صدور اجازه نامه عملیات ارزی مؤسسات اعتباری ابلاغی از سوی مدیریت کل مقررات مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی. شایان ذکر است بخش اول مجموعه مقررات ارزی طی شمارۀ ۰۱/۱۱7۱۳2 مورخ ۱۴۰۱/۵/۱۰ در تارنما (وب سایت) بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران ثبت و به روز شده است.
2. وفق مفاد مادۀ (8) قانون مقررات صادرات و واردات، واردکنندگان کالاهای مختلف اعم از دولتی و غیردولتی جهت اخذ مجوز ورود و ثبت سفارش باید منحصراً به وزارت صنعت، معدن و تجارت مراجعه نمایند.
۳. مطابق مفاد تبصرۀ (1) مادۀ (5) آیین نامۀ اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، مجوز ورود و ثبت سفارش وزارت صنعت، معدن و تجارت برای ترخیص کالا کافی بوده و با داشتن آنها نیاز به اخذ مجوز ترخیص از وزارت مذکور نخواهد بود، اما مواردی مانند گواهی بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا سازمان دامپزشکی و گواهی بهداشت نباتی سازمان حفظ نباتات و گواهی انطباق با استاندارد سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی و نظایر آنها که برای تأیید کیفیت کالا مستلزم بازدید کالا در مبدأ یا بعد از ورود به گمرک و نمونه برداری از آن است و اخذ آنها قانوناً الزامی است، مشمول مفاد تبصره یک ماده (۸) قانون (اخذ یک مجوز برای ورود و ترخیص کالا ) نمی باشد.10 میلیون دلار. بر همین اساس ضروری است تأییدیه وزیر یا بالاترین مقام دستگاه اجرایی مبنی بر رعایت مفاد این ماده اخذ و در سوابق نگهداری شود. تبصلره. چنانچـه طـرح و یـا پـروژه بـا مشـارکت شـرکت ایرانـی و خارجـی انجـام می شـود، پرداخـت هزینه هـای ارزی در چهارچـوب افتتـاح اعتبـار اسـنادی بـه نفـع شـرکت خارجـی و بـا رعایـت مراتـب فـوق امکان پذیـر می باشـد. بـر ایـن اسـاس آن مؤسسـه اعتبـاری می بایسـت در این گونـه مـوارد بـدواً در متـن اعتبـارات اسـنادی بـه نفـع شـرکت خارجـی) شـرایط پرداخـت بخـش داخلـی اعتبـار (بـه شـرکت ایرانـی) را در مقابـل ارائـه اسـناد داخلـی شـامل سـیاهه تجـاری1، صورت مجلـس تحویـل کالا، لیسـت بسـته بندی2 و گواهـی بازرسـی3 (بـرای بخـش کالایـی) و صـورت وضعیـت انجـام خدمـات (صورت حسـاب قطعـی انجـام کار بـرای بخـش خدماتی) درج نمایـد.
6. در قراردادهای بخش دولتی، افزایش مبلغ کل قرارداد، حداکثر تا 25 درصد مبلغ اولیه قرارداد/ پیش فاکتور4 به شرط اصلاح ثبت سفارش/ انجام ثبت خدمت مربوطه و دقیقاً به میزان تغییر حجم کالا - خدمت مربوطه امکان پذیر خواهد بود.
7. رعایت بخش دوم مجموعه مقررات ارزی (حمل و نقل، بیمه و بازرسی کالاهای وارداتی) جهت اخذ بیمه نامه و اخذ مجوز از سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای.5
8. معتبر بودن کارت بازرگانی6 متقاضی در زمان گشایش اعتبار اسنادی/ ثبت وصولی (برات) اسنادی و انجام حواله ارزی و در زمان تمدید سررسید اعتبار اسنادی/ وصولی (برات) اسنادی.