موجود

سرمایه گذاری جسورانه و تامین مالی نوآوری

نوآوری در مجموعه ریسک و پاداش

تعداد
قیمت: 250,000 تومان

مقدمه


«به‌راستی تحلیل چیست، اگر انتخاب‌ کردن و به تعویق‌انداختن نیست؟»
(الین 2010، ص 174).
 
مطالعات صورت گرفته در خصوص سرمایه‌گذاری جسورانه، سازوکار تأمین مالی را از نظر مراحل مداخله، بازیگران درگیر، اقدامات و شیوه‌های نوآورانه تحلیل می‌کنند. آن‌ها همچنین بر ترتیبات نهادی که بر آن‌ها حاکمیت دارد، اجرای نوآوری و رشد شرکت در بخشی که در آن فعالیت دارند و در اقتصاد به‌عنوان یک کل تمرکز می‌کنند.
آنچه اقتصاددانان از آن به‌عنوان نوآوری یاد می‌کنند، به نوظهوری دلالت دارد، اما نوظهوری به‌تنهایی درون خودش نوآوری را شکل نمی‌دهد. مفهومی از محصول، خدمت یا فرایند جدید ممکن است در گوشه‌ای بایگانی شود و هرگز مورد استفاده قرار نگیرد. نکته حائز اهمیت چگونگی پیاده‌سازی این مفهوم در عملکرد اقتصادی است تا نگاه جدیدی را در تغییر رویه‌های ایجاد شده قبلی و به نوبه خود، روش‌هایی که طی آن‌ها انواع خاصی از مسائل حل می‌شود، ایجاد کند. بنابراین ایده نوآوری به‌طور ضمنی به روش‌های تولید، مصرف یا تأمین مالی اشاره دارد، به معنی روال موجود که یک روش پذیرفته شده برای برخورد با یک مشکل تکراری است. ما از تعریف ارائه شده توسط وانبرگ استفاده خواهیم کرد: «نوآوری را می‌توان به‌عنوان روال ظاهراً جدید و بالقوه برتر باتوجه‌به روش پذیرفته شده برخورد با یک مشکل در نظر گرفت» (وانبرگ، 1992).
حذف تدریجی روال‌های موجود مفهومی است که مستقیماً از تحلیل شومپیتری سرچشمه می‌گیرد.
شومپیتر در کتاب سرمایه‌داری، سوسیالیسم و دموکراسی (1951) اشاره می‌کند که سرمایه‌داری بی‌نهایت انعطاف‌پذیر است که نه‌تنها ساختارهای موجود را مدیریت می‌کند، بلکه با به‌کارگیری «فشارهای ازهم‌گسیخته»، موارد جدید را ایجاد می‌کند و سپس موارد موجود را از بین می‌برد (شومپیتر، 1951، ص 122). او قضیه فرسودگی پیشرفت فناوری را رد می‌کند؛ به این دلیل که سرمایه‌داری ذاتاً در معرض یک فرایند تکاملی قرار دارد که انگیزه اساسی آن نوآوری است. فرایند تخریب خلاقانه در بلندمدت اتفاق می‌افتد و ساختار اقتصادی را از درون با «حذف عناصر منسوخ شده و ایجاد انواع جدید به‌صورت مداوم» متحول می‌کند (شومپیتر، 1951، ص 124). این منبع اساسی دستاوردهای بهره‌وری است. ظاهر یک محصول جدید، تجهیزات مدرن‌تر یا نوع جدیدی از سازمان، بیش از هر چیز پدیده‌ای داخلی برای یک شرکت است که از طریق تأثیری که بر کیفیت و هزینه دارد در تغییر شکل رقابت بازار اثرگذار است. ازآنجایی‌که تخریب خلاق «بسیاری از مبانی و موجودیت... شرکت‌های موجود» را زیر سؤال می‌برد این روند نباید به یک پدیده ساده رقابت از طریق قیمت‌گذاری محدود شود (شومپیتر، 1951، ص 124).
با این‌حال، پویایی شومپیتری را تنها در صورتی می‌توان درک کرد که هر دو ابعاد واقعی و مالی، عمل نوآوری محسوب شوند. کارآفرینان نوآور با نیاز به تأمین مالی به‌منظور دست‌یابی به اکتشافات جدید برای پروژه‌های خود مواجه هستند که به معنی دادن یک نقش اصلی سازوکارهای تأمین مالی در سطح مطلوب فعالیت اقتصادی است. شومپیتر در دوره تاریخی خود از تأمین مالی از طریق بانک‌ها حمایت می‌کرد که به مرور زمان توانایی آن برای حمایت از پروژه‌های نوآورانه بسیار محدود شد.

1- سرمایه‌گذاری جسورانه: سازوکار اصلی در تأمین مالی پروژه‌های نوآورانه
رابطه بین ساختارهای صنعتی و تأمین مالی طی 40 سال گذشته به شدت تغییر کرده است. ساختار نهادی غالب اشکال رقابت در بازارها، ازجمله تمامی نهادها و سازمان‌های درگیر با رقابت را تشکیل می‌دهند. برخی از ساختارهای نهادی (قانون‌زدایی بازارهای کار، جابجایی نیروی کار ماهر، تأمین مالی بازتر و متنوع‌تر، حقوق مالکیت معنوی و ...) ظهور شرکت‌های جدیدی را تشویق می‌کنند که قادر به ایجاد دانش فناورانه قابل فروش باشند. ظهور سرمایه‌گذاری جسورانه محصول جانبی نیاز به توسعه اشکال نوآوری در تأمین مالی است. سرمایه‌گذاری جسورانه اجازه می‌دهد مسیرهای فناورانه جدیدی که در بسیاری از فعالیت‌ها (به‌ویژه فعالیت‌های فناوری پیشرفته) گسترش یافته‌اند، کشف شوند. درعین‌حال مقررات‌زدایی از سیستم‌های مالی به‌نفع سیستم‌های مبتنی بر بازار هستند و ثبات سیستم‌های مبتنی بر بانک را تهدید می‌کنند. این پیامدهای عمیقی بر نحوه تأمین مالی شرکت‌ها و همچنین فرصت‌های موجود از پس‌انداز خصوصی دارد. صندوق‌های سرمایه‌گذاری جسورانه در حال افزایش هستند. آن‌ها به‌عنوان سازمان‌هایی که به‌صورت حرفه‌ای مدیریت می‌شوند، شرکت‌های سرمایه‌گذاری جسورانه را تشکیل می‌دهند، منابع مالی را جمع‌آوری کرده و در شرکت‌هایی سرمایه‌گذاری می‌کنند که در حال عبور از یک دوره شکل‌گیری در بازه زمانی محدود (5 تا 8 سال) هستند.



نظرات سرمایه گذاری جسورانه و تامین مالی نوآوری

نوشتن نظر

لطفا برای ثبت نظر وارد حساب خود شده یا ثبت نام نمایید.

مشخصات کتاب

نویسنده علی فقیری
مهدی فراهانی
زهرا زندیان
غلامرضا خوش‌سیما
مترجم
ناشر شرکت چاپ و نشر بازرگانی
تعداد صفحات 233 صفحه
دسته بندی تازه های نشر
تاریخ انتشار 1403
شابک 9786223740848
قیمت 250,000 تومان
زبان فارسی

فهرست مطالب

فهرست مطالب

پیشگفتار          5

مقدمه          7

فصل اول: سرمایه‌گذاری جسورانه، رفتار و عملکرد ذی‌نفعان           23
1-1 -چارچوب تحلیلی          28
1-2- از چارچوب نظری تا یافته‌های تجربی: رفتارهای مشاهده شده          37
1-3- سهم سرمایه‌گذاری جسورانه در عملکرد شرکت‌های نوآور          60
1-4- نتیجه‌گیری          72

فصل دوم: پویایی سرمایه‌گذاری جسورانه در بخش‌بندی‌ها          77
2-1- جهت‌گیری براساس بخش          81
2-2- صنایع فناوری پیشرفته، گروهی با ثبات کمتر          95
2-3- مدل اقتصادسنجی برای تعیین سرمایه‌گذاری در بخش فناوری پیشرفته اروپا          121
2-4- نتیجه‌گیری           140


فصل سوم: سه ساختار برای تفسیر سرمایه‌گذاری جسورانه:           143
بازار، صنعت و نهادها          143
3-1- تفسیری از سرمایه جسورانه از نظر بازار           144
3-2- تفسیری از سرمایه‌گذاری جسورانه از نظر صنعت          164
3-3- نقش نهادها در پویایی صنعت سرمایه‌گذاری جسورانه          190
3-4- نتیجه‌گیری          207

منابع         
221

سخن مولف


سرمایه‌گذاری جسورانه یکی از ساز وکارهای اصلی در تأمین مالی پروژه های نوآورانه است. این سرمایه گذاری معمولاً در مراحل اولیه یا میانی رشد و با هدف رشد و توسعه این پروژه‌ها و از طریق اخذ سهام صورت می‌پذیرد، به‌طوری‌که سودآوری دوجانبه حاصل شود. به‌عبارتی سرمایه‌گذاری جسورانه پروژه‌های نوآورانه‌ای را که دسترسی به بازارهای مرسوم تامین مالی ندارند؛ حمایت مالی می‌نماید و اجازه می‌دهد مسیرهای فناورانه جدیدی که در بسیاری از فعالیت‌ها (به ویژه فعالیت‌های فناوری پیشرفته) گسترش یافته‌اند، کشف شوند.
در این کتاب سعی شده است که تحلیل سازوکارهای عملیاتی و ساختارهای تفسیری تأمین مالی نوآوری، با استفاده از رویکرد دوگانه مبتنی بر ملاحظات تحلیلی و اقتصاد کاربردی صورت پذیرد. آنچه در این کتاب دارای اهمیت می‌باشد، ارزیابی فرصت‌های فناورانه، تولیدی و تجاری است که در کسب‌وکارهای کوچک در حال ظهور است. این کتاب سرمایه‌گذاری جسورانه را با رویکرد متفاوتی در سه فصل بررسی می‌کند. فصل اول، منطق بازیگران اصلی این سازوکار تأمین مالی را در قالب سرمایه‌گذاری جسورانه، رفتار و عملکرد ذی‌نفعان مشخص می‌کند. فصل دوم، پویایی سرمایه‌گذاری جسورانه را در بخش‌بندی‌های مختلف بررسی می‌کند و فصل آخر سرمایه‌گذاری جسورانه را در قالب سه ساختار شامل بازار، صنعت و نهادها تفسیر می‌نماید. همچنین در فصول کتاب علاوه بر سوابق تاریخی، تجربه سایر کشورها نیز در این زمینه  بررسی گردیده است.
در نهایت با توجه به مباحث یادشده، امید است این کتاب بتواند برای مدیران، کارشناسان و دانش‌پژوهان شاغل در صندوق نوآوری و شکوفایی، صندوق‌های پژوهش و فناوری، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی، صندوق‌های سرمایه‌گذاری خصوصی، ... و همچنین دانشجویان این حوزه راهگشا باشد و گامی رو به جلو در مسیر رشد و توسعه مفاهیم سرمایه‌گذاری جسورانه بردارد.  
مهدی فراهانی


© Copyright 2019 All Rights Reserved

طراحی سایت : نونگار پردازش

سبد خرید 0
مقایسه
0
فهرست مقایسه خالی است